8 april, 2011

Rekorddeltagande i norska Risör i sommar

Träbåtsfestivalen i Risör på det norska Sörlandet har i år ett rekordstort antal deltagare. Festivalen, som är Nordens bästa i sitt slag, hålls 4-7 augusti i en fantastisk och stämningsfull hamn i Risör, en av de vackra “vita städerna” på Norges södra del. Festivalen är väl värd ett besök.

Båtliv har många gånger rapporterat från träbåtsfestivalen, som är unik i sitt slag. Ingen annan festival lockar så många och så fina träbåtar i ett så fint skick. Dessutom används båtarna för kappsegling under festivalen – även de allra största klassikerna manövreras under stor skicklighet ut ur hamnen och kappseglas varje dag.

I år är det fler båtar än någonsin anmälda till festivalen, uppger nättidningen www.batavisa.no

Aldrig tidigare under festivalens 28 år har så många båtar varit föranmälda. Det bådar verkligen gott eftersom hamnen i Risör brukar vara så fullproppad att besökarna nästan kan gå torrskodda över hamnbassängen på alla vackra trädäck.

Över 100 båtar är anmälda hittills.