19 april, 2011

Megayacht på 120 m från Nuvolari Lenard

Nuvolari Lenard har fått en order på att designa en av de största megayachter som har byggts hittills i Nederländerna. Det är en yacht på 120 m, som därmed blir en av de största från Nuvolari Lenard och Oceanco, som samarbetar om projektet. Hittills har detta samarbete resulterat i fyra leveranser av yachter på 80-86 meter. Bland andra de 82 m långa “ALFA NERO” och den allra senaste, “SEVEN SEAS”.

Den här gången ska Nuvolari Lenard designa och konstruera en extrem yacht på 120 meter med en stor badplattform och väldigt speciella linjer. Yachten har konstruerats sedan tolv månader och kommer nu att byggas.

Yachtens supereleganta design karakteriseras, liksom alla Nuvolari Lenards arbeten, av starkt maskulina linjer i kombination med design som ser ut att ha hämtats från militärfartyg. Yachten får bland annat yttre glashissar och en stor pool på badbryggan, som närmast är att likna vid en brygganläggning.

En helikopter döljs effektivt av svarta skivor i glas. På övre däck finns landningsutrymme för helikoptern, allt klassat enligt SOLAS och CAP473.

Ägarens boutrymmen finns under kommandobryggan, där även gäster inkvarteras fast ett däck ner. Längre ner i fartyget finns utrymmen för den 46 man starka besättningen.

Yachten är på 8 100 ton och tar 36 passagerare samt 46 personer i besättningen plus kapten, allt enligt SOLAS och Lloyds notationer.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 120,0 m
Bredd: 19,20 m
Djup: 5,50 m
Maxfart: 20 knop
Räckvidd: 5 500 Nm vid 15 knop
Design: Nuvolari Lenard for Oceanco
Info: nwww.uvolari-lenard.com