26 april, 2011

Artisterna klara för The Tall Ships Races i Halmstad

Nu är det klart – förutom September uppträder även Timbuktu & Damn!, Tove Styrke, Mikael Rickfors och Dan Reed på The Tall Ships Races. Men framför allt kommer scenerna att fyllas av lokala artister, alltifrån körer som bjuder på sjömansvisor till Vincent Vicious med sin ”Håkan Hellström-pop”.

Scenansvarige Pierre Rosén och Event Manager Jeanette Winberg har lagt många timmar på att sätta ihop artistprogrammet för The Tall Ships Races i Halmstad 4-8 augusti. Totalt handlar det om cirka 130 framträdanden och ungefär 1 500 underhållare på de olika scenerna.

– Ett axplock ur fredagens program är rockgänget Electric Boys och vårt husband Lemnells kapell, samt allsång från Ocean Stage, den stora scen som ska byggas upp i festivalområdets hjärta, förklarar Jeanette Winberg och fortsätter:

– Vid den kajen ligger bland annat Sedov, världens största seglande skolfartyg, och det blir en häftig inramning.

Festivalområdet har ytterligare fyra scener: Maritime Stage, Nissan Stage, samt de spelplatser som finns i Youth Area och barnområdet. I Youth Area, som ska byggas upp i ett3 000 kvadratmeterstort hamnmagasin, spelar bland andra Tove Styrke.

Den officiella invigningen av The Tall Ships Races i Halmstad är fredag 5 augusti, men det blir en tjuvstart redan på torsdagen, bland annat med Rix FM-festival på stora scenen.

– De artisterna är inte klara ännu, de presenteras i början av maj, säger Pierre Rosén som är mycket nöjd med programmet.

– Det är jättebra spridning, oavsett ålder och musiksmak kan du hitta något som passar.

Varje kväll har en egen final, och på söndagen har den en lokal prägel.

– Det är regissören Björn Holmberg som ansvarar för att sätta ihop det programmet, men vi vet redan nu att operasångaren Rickard Söderberg uppträder. Flera stora körer kommer också att stå på scen, berättar Pierre Rosén och Jeanette Winberg tillägger:

– Även båtarna ska medverka, genom att tuta i sina tyfoner. Och sen, vid midnatt, blir det ett hejdundrande fyrverkeri.

På måndagen, när fartygen gör sin stillfulla sorti i det som kallas Parade of Sail, underhåller Halmstad Brass och olika marina orkestrar.
På scen under The Tall Ships Races (namn kan tillkomma/falla bort):

Artister från Halmstad
Live and dangerous, Halmstad Rocks (United we stand, No Shave November, Asbest, Edward and the Hayriders samt Vincent Vicious), Rickard Söderberg, Kavaljererna, Moonliters, band från Musik Direkt (Ben Flick, Maddox Street, Concrete Legends och Carisma), Paintbox, Elodrama, Tom Petty tribute, Lemnells Kapell, Oskarströms dragspelsklubb, Bawlers Inc, River Band, Paintbox, Åderlåtarne, Nizzan Jazzband, Tobias Nilsson, Jimmy Ottosson, Halmstad Brass, Marina Orkestrar, Trunk, Linnea Henriksson. Dessutom medverkar flera körer från Halmstad, under ledning av Christina Angsvik.

Artister från Halland
Johan Örjansson, Kingen samt olika band från Musik Direkt.

Artister från övriga Sverige
Timbuktu & Damn!, DE söderVISA, Dan Reed, Swingfly, Finska orkestern, Fantastic Four, Mikael Rickfors, Tove Styrke, Electric Boys, Swingfly, Kingen, Fatboy, Apollo Drive.

Mer information samt musik av artisterna kommer att finnas på:
www.thetallshipsraceshalmstad.se

Kommentarer

Micke Glans 22:29:23 2011-04-26

Vi ses i Halmstad!