3 maj, 2011

Nästan 200 båtar visas på Allt på sjön 2011

Nästan 200 båtar är klara för den helt nya båtmässan Allt på sjön, som öppnar i Gustavsberg 2-4 september. Bland de redan anmälda nyheterna finns en stor andel segelbåtar, men också många motorbåtar. Mässan hålls i hamnen hos Arcona Yachts i Gustavsberg samtidigt som Stockholms Flytande Båtmässa arrangeras i Wasahamnen på Djurgården. På alla båtintresserade kan det här bli en riktig höjdarhelg.

Bland de stora aktörerna på motorbåtssidan finns Flipper Marin med Aquador, Flipper och Buster, Yamaha med Finnmaster och Yamarin, INA Marin med Princess, Minor och Windy, Bavaria, KGK med Benetau och Anytec med flera.

På segelbåtssidan kommer bland andra Arcona, Bavaria, Beneteau, Dufour, Elan, Jeanneau och Najad att medverka.

– Vi vill ha en mässa med samma struktur som Öppna Varv. Gratis inträde och gratis parkering och med Sweboat som arrangör, säger Marcus Lindquist på Bavarias generalagent, Bavia Yacht AB.

Bland segelbåtarna finns ett par riktiga bjässar med. Baltic Yachts gör ett sällsynt deltagande på en svensk båtmässa med en custombyggd 50-fotare och en annan 50-fots segelbåt får svensk premiär i Gustavsberg.

– Vi visar för första gången upp Sense 50 för publik, säger Örjan Berg på Oxelösunds Båt & Motor.

– För oss blir det bra med en mässa i Gustavsberg. Wasahamnen kan inte utvecklas mer eftersom både hamnen och platserna på land är begränsade. Gustavsberg har möjligheten att utvecklas så att vi får samma folkfest som Öppna Varv är på Orust – det är det som vi hoppas på.

Info: http://www.alltpasjon.nu/