9 maj, 2011

Watski2starBaltic startar 25 maj från Oxelösund

Watski2starBaltic startar i år för fjärde gången från Oxelösund. Starten går 25 maj. Tävlingen som körs med två personers besättning har blivit mycket populär. Deltagarantalet, som är begränsat till 125 båtar, fylls snart upp efter att anmälan släppts. Några besättningar drar sig tillbaka och några från reservlistan fylls på. Idag räknar arrangörerna med 120 startande båtar från 7 till 19 m storlek.

De olika startgrupperna delas in efter SRS-tal och släpps iväg från Oxelösund 25 maj med början kl. 16.00. Första etappen är till Visby via Landsort. Där gör båtarna ett pitstop på 4-6 tim innan man fortsätter till Oskarshamn.

Nytt pitstop innan seglingen går tillbaka mot Oxelösund, dit förhoppningsvis alla båtar anländer under lördagen den 28 maj. (Man vet ju aldrig hur vädret blir). På varje etapp räknas platssiffra efter SRS-tal fram både totalt och i respektive klasser. Platssiffrorna läggs sen ihop för att få fram totalsegrare.

För säkerheten, och för dem som är iland har alla båtar AIS ombord, vilket gör att de sänder sina positioner till vår positionssida där alla kan följa deras väg.

Starten i Oxelösund kommer att filmas och streamas ut på nätet som en service till anhöriga och publik. Ett antal båtar har också filmkamera ombord som kommer att sända till tävlingens hemsida.

Info: www.watski2star.se