30 maj, 2011

Leif Johansson ny i Sjöräddningssällskapets styrelse

Leif Johansson, avgående koncernchef för AB Volvo, valdes in i Sjöräddningssällskapets styrelse under söndagen. Dessutom valdes Johan Widerberg till ny ordförande efter Folke Patriksson, som lämnar sitt uppdrag. Att Sjöräddningssällskapet byter ordförande är i sig en nyhet – det har inte hänt sedan 2001, då Folke Patriksson tillträdde. Han har varit ledamot i styrelsen ännu längre, sedan 1986.

– Folke har varit en mycket engagerad ordförande som drivit oss framåt under en period av enorm utveckling. För 10 år sedan hade vi cirka 25.000 medlemmar, idag är vi över 75.000. Folke har gjort mycket stora insatser för svensk sjöräddning, säger Rolf Westerström, VD för Sjöräddningssällskapet.

M Johan Widerberg, vice ordförande i Handelsbanken, tar nu över som ordförande. Detta efter att i många år varit vice ordförande i Sjöräddningssällskapet.

Att Leif Johansson, ett av det svenska näringslivets största namn, nu väljer att engagera sig ideellt i Sjöräddningssällskapet medför förhoppningar på en fortsatt stark utveckling för svensk sjöräddning.

– Vi vill få möjlighet att rädda ännu fler liv, och vi behöver nå fler grupper av båtägare och bidragsgivare. Där tror vi att Leif Johansson, som dessutom har ett passionerat intresse för båtlivet, kan hjälpa oss att bli ännu bättre, säger Rolf Westerström.

– Vi står för 70 procent av all svensk sjöräddning och vi har en nollvision för svenska vatten – här ska ingen omkomma i olyckor, säger Rolf Westerström.

Info: www.ssrs.se