7 juni, 2011

Garmin utökar med två modeller med inbyggd digitalkamera

Garmin presenterar två spännande tillskott till den populära GPSMAP 62-serien med handburna navigatorer. GPSMAP 62stc och 62sc har båda en inbyggs 5 megapixels kamera med automatisk geotaggning så att du kan fånga höjdpunkterna på ditt äventyr och dela med dig av dina favoritplatser eller navigera tillbaka till samma ställe igen.

”Genom att vi spendera mycket tid tillsammans med outdoor-entusiaster som t.ex. klättrare, vandrare, mountainbikecyklister mm, har vi förstått att de inte har tid att gräva i ryggsäcken varje gång de ser något som de vill fotografera”, säger Martin Resch, produktchef på Garmin EMEA Outdoor-segment. ”De vill enkelt kunna fotografera och den inbyggda kameran integreras i navigationen så att man efter varje äventyr har en historia att berätta i både bilder och ord.”

När en bild tas med 5 megapixels kameran med autofocus på GPSMAP 62stc eller 62sc blir fotot geotaggat – dvs positionen sparas och lagras i filen så att informationen kan användas när som helst som en referens, eller som en destination som kan nås med hjälp av GPS-navigering.

Eftersom GPSMAP 62-serien är vattentät (IPX 7) kan kameran användas även i de sämsta väderförhållanden. Väl tilltaget inbyggt minne (3.5 GB i båda modellerna) gör att du kan ta många bilder på din tur och välja ut de bästa vid ett senare tillfälle. Så fort din GPSMAP-62stc eller 62sc är ansluten till din dator via USB kan du använda my.garmin.com för att titta på foton, välja ut dina favoriter och lagra dem på nätet så att vänner och familj runt om i världen kan njuta av dem.

Med en 2.6-tums skärm som syns tydligt i solljus, intuitivt utseende på menyn, upp till 16 timmars batteritid samt högkänslig GPS-mottagare och quad helix-antenn för enastående mottagning har GPSMAP 62-serien alla de funktioner för att passa alla typer av aktiviteter och intressen.

Tack vare förbättrade kartfunktioner och digital höjddata (DEM) ser du höjdförändringar på kartan både på din kommande rutt och dina tidigare spår. Även waypoints och andra platser såsom start och mål ritas ut med höjddata på kartan.

Alla GPSMAP 62-modeller med ett ”s” i namnet har en 3-axlig tiltkompenserad elektronisk kompass samt trådlös överföring för att enkelt kunna dela rutter, spår, waypoints och cachar mellan andra kompatibla Garmin-enheter. Dessa modeller har även en baromterisk höjdmätare för exakt höjddata och plottring av förändringar i lufttrycket över tid så att du kan ha koll på väderomslag.

Alla ”s”-enheter är kompatibla med Garmins trådlösa tillbehör, så som ANT+ trådlös överföring, pulsband, kadensmätare och chirp geocaching-sändare.

Alla GPSMAP 62-modeller med ett ”t” i namnet är förprogrammerade med en topografisk karta i skala 1:100 000 över Europa. Med i kartan finns detaljer som vägar, vandringsleder, sjöar och vattendrag samt höjdkurvor i terräng. Dessutom kan du söka på intressanta platser om du tex behöver tanka bilen eller hitta till ett apotek.

Alla modeller i GPSMAP 62-serien stödjer Friluftskartan Pro v2, Friluftskartan Prime, City Navigator® vägkartor, Garmin Custom Maps, BirdsEye™ Select, Birdseye™ Satellite och BlueChart® g2 sjökort. BlueChart® g2 är ett måste för alla som gillar att vara på havet. Friluftskartan hjälper dig att hitta favoritställen i skogen och med Garmin Custom Maps kan du förvandla dina papperskartor och elektroniska kartor till nerladdningsbara kartor till din Montana. BirdsEye™

Satellitbilder är en prenumerationsservice med sattelitbilder och Birdseye™ Select är en tjänst där du kan välja och ladda ner anpassningsbara områden från dina favoritkartor.

Gå på skattjakt: Geocaching är mycket enklare och roligare när man inte behöver ta med sig pappersutskrifter i skogen. Ladda ner cache-informationen direkt till din enhet. Alla modellerna lagrar och visar information som position, terräng, svårhetsgrad, ledtrådar och beskrivningar, så att du inte behöver ta med en bunt med papper ut i skogen. Läs mer om geocaching och hur du kommer igång på www.OpenCaching.com

De nya GPSMAP 62-modellerna förväntas finas tillgängliga i augusti 2011. GPSMAP 62stc och GPSMAP 62sc kommer ha ett rekommenderat cirlkapris på 5 195kr respektive 4 695kr.

Info: www.garmin.se