17 juni, 2011

Panasonic Toughbook fyller tomrum

Panasonic Toughbook lanserar en företagsanpassad Android™-tablet. Denna nya Toughbook-tablet kommer att fylla ett tomrum på marknaden. Det har tidigare saknats en företagsanpassad, slitstark tablet, designad med utgångspunkt från säkerhet, funktionalitet och praktisk pålitlighet. Detta är en av de tåligaste laptops som finns på marknaden och den passar bra till exempel i båten.

En mängd olika typer användare kommer att tilltalas av denna nya, ändamålsenliga Toughbook-tablet för företag. Några exempel är verksamhetskritisk personal inom myndighet och förvaltning, fältstyrkor med krav på hög mobilitet, små och medelstora företag på jakt efter att vässa sin konkurrenskraft, säkerhetsmedvetna IT-chefer och finanschefer med fokus på resultat.

På denna Toughbook-tablet har man undvikit den typen av glansig skärm som annars är vanlig bland dagens tablet-enheter och som allt som oftast gör dem oläsliga i utomhusmiljöer. Toughbooks Android-tablet har hög ljusstyrka och en skärm som är läsbar i dagsljus. För personal som har ett rörligt arbete i branscher som mobil service, hemtjänst och offentlig säkerhet blir det lätt att se viktig information på skärmen och använda enheten oavsett ljusförhållanden. En pekpenna medföljer så att servicepersonal i fält, kundtjänstmedarbetare och andra som arbetar i mobila försäljningsmiljöer kan ta emot signaturer på enhetens 10,1 tum stora XGA touchscreen.

Företag kräver en högre säkerhet för den här typen av mobila datorer än vad som finns tillgängligt på marknaden idag. Panasonic har löst det genom att utrusta sin nya Toughbook-tablet med inbyggd säkerhetsfunktionalitet direkt i själva maskinvaran.

Toughbook är som varumärke välkänt för sin pålitlighet och slitstyrka, även under extrema förhållanden. Denna nya Toughbook-tablet är inget undantag, utan är slitstark och stryktålig i linje med övriga mycket tåliga enheter.

Andra funktioner som denna Toughbook-tablet erbjuder är bland annat GPS, utökad batteritid som gör att enheten håller hela arbetsdagen samt olika professionella tillbehör. Inbyggd 3G-anslutning till mobilt bredband finns som tillval.

Förutsatt att denna Toughbook-tablet med Android ansluts till ett mobilt bredband, erbjuder den snabb åtkomst till program och data som avsevärt kan förbättra möjligheterna för personal ute i verksamheten att fatta avgörande beslut. Något som både leder till snabbare svarstider gentemot kund och konkreta resultat.

Mer information: www.toughbook.eu