21 juni, 2011

Utö bjuder generöst på sång och musik

– Sommarkvällarna då det är spelning här på Båtshaket är helt fantastiska. Jag njuter av att se mina gäster må så gott, säger Carina Nilsson, restaurangens ägare, med sitt charmiga leende. Fiskrestaurangen Båtshaket ligger mitt bland kobbar och skär och här umgås man, äter och dricker gott hela dagen, ända in i solnedgången. Och när duktiga duon Lovers of Covers drar igång och bjuder på riktigt bra musik, så blir det svårt att sitta still.

Utö, som ligger Stockholms södra skärgård, sjuder av härligt folkliv. Här är evenemangsagendan fylld med både kända och mindre kända artister – trubadurer, soloartister och coverband. Och efter en härlig dag på stranden är det perfekt att få runda av dagen med skön underhållning.

Anders Malm, ansvarig för evenemang på Utö Värdshus berättar:

– För oss är det viktigt att kunna bjuda våra gäster på bra upplevelser. Vi ser det som en helhet. Därför tar vi aldrig någon entréavgift till våra evenemang och det är i stort sätt alltid fri entré till Bakfickan, vår nattklubb.

Utö är en stor ö, det mesta ligger med gångavstånd men för att kunna ta sig runt hela ön och komma till alla de vackra sandstränderna, klippbaden, restaurangerna och platserna med evenemang på, som finns, så kan det vara en god idé att hyra en cykel på ön. Till själva Utö reser man enklast med Waxholmsbåt från Årsta Brygga vid Årsta Havsbad.

Utö är på många sätt en oupptäckt pärla som frikostigt och generöst bjuder sina besökare på sol, bad, sång och musik – allt vad riktigt härliga sommarminnen skall innehålla.

Ankra upp vid Utö
Här är några exempel på kvällar med sång och musik. Hela evenemangsagendan hittas på utö.se.

6 juli Coverband Kort i rocken
18 juli Shirley Clamp
19 jul Lovers of Covers
26 juli Anna Bergendahl
28 juli Sara Jangfeldt med stråkvartett
29 juli Pelle Törner
2 aug Coverband Smash