27 juni, 2011

Världscupseger för Mekonomen Sailing Team

Samarbetet med Björn Hansen är en del av Mekonomens marina satsning med målsättningen att vara störst på den marina eftermarknaden innan utgången av 2012. Nu offentliggörs även nästa stora samarbete, Mekonomen går in som partner under junior-SM i segling i Arkösund.

När Mekonomen förvärvade Marinshopen tidigare i år slog man fast en målsättning om att bli ledande på den marina marknaden inom två år. Utöver attraktiva erbjudanden till alla båtägare så har Mekonomen även satsat på att utveckla svensk seglingssport. Att grunda Mekonomen Sailing Team var bara första steget.

– Det är väldigt roligt att Mekonomen Sailing Team slog till och tog sin första seger. Björn Hansen är väletablerad i seglingskretsar och hans engagemang i Mekonomen Marint är ett tecken på att vår satsning inom den marina sektorn är helt rätt. Nu fortsätter vi på den inslagna vägen, bland annat genom att gå in som partner under junior-SM i segling 2011, säger Staffan Lindewald ansvarig för Mekonomen marint.

Mekonomen har ett noga utvalt marint sortiment i fler än 80 butiker i Sverige, som omfattar mer än 50 000 reservdelar och tillbehör till alla båtmodeller, både segel- och motorbåtar.