1 juli, 2011

Rymlig och bekväm trålarmodell från Italien

640 Maine från båtbyggarföretaget Cantieri Estensi är en ny italiensk motorbåt i trålarmodell för den som söker ett bekvämt och stilfullt båtliv utan stress. Den är byggd för båtägare som vill ut på verklig långcruising och är på 19,8×5,5 m.

Den verkliga utmaningen för Cantieri Estensi med den här modellen var att bygga en båt med hög kvalitet och högg sjövärdighet vid flera olika farter trots att den inte har särskilt kraftfulla motorer.

Resultatet blev den nya modellen 640 Maine, som har en räckvidd på cirka 2 900 Nm vid sex knop och detta med en bränsleförbrukning på fem liter per timme och motor, vilket är väldigt bra för en båt i den här storleksklassen. Toppfarten för båten med halvfulla tankar är 27 knop.

Det innebär att båten passar bra både för kortare turer och för längre färder.

Båten är utrustad med hantverk i högsta klass och byggs enligt kundernas önskemål. Skrovet är designat för att klara även riktigt tuff sjö. Båten har tillräcklig styrka för tuffa förhållanden och är dessutom byggd på ett kompakt sätt.

Salongen har tre stora panoramarutor, som ger en mycket fin utsikt. Båten har plats för minst åtta gäster, som alla får plats i båtens “sea view living room” med utsikt föröver. Ägarens kabin har två stora fönster, dressing room, badrum med stor dusch med mera.

I standardversionen har totalt fyra kabiner och tre badrum plus utrymmen för besättningen. Övre däck har en totalyta på 30 kvadratmeter och är utrustat med bland annat kök, solbäddar och som extra tillbehör en kran för att lyfta ombord diverse småbåtar.

Tekniska specifikationer:
Längd ö a: 19,80 m
Bredd: 5,50 m
Deplacement: 32 ton
Bränsletankar: 5 000 liter
Vattentankar: 1 200 liter
Maxfart: 27 knop
Cruisingfart: upp till 22 knop
Personer: 12
CE-klass: A
Motorer:Två stycken 2 FPT C13 – 825 hk
Info: www.cantieriestensi.it