3 juli, 2011

SM-seglingar inledda i Sandhamn Race Week

I absolut bästa förhållanden med strålande sol och en stadig nordostlig vind runt 5-7 m/sek inleddes Sandhamn Race Week på lördagen i vattnen utanför Sandhamn. Expresserna seglar om SM-titeln med 36 båtar på startlinjen. Express är en tuff och jämn klass som bjöd på många stenhårda dueller inte minst vid rundningarna under lördagen.

Ändå var det en båt som tilläts dominerade. Henri Lloyd Sailing Team med skepparen Lars Idmyr från GKSS tog två segrar, en andraplats och en tredjeplats i lördagens fyra seglingar.

– Det här är ett härligt kvitto på att det är värt all tid man lägger ner, säger Lars Idmyr och lyfter fram sina kamrater ombord:

– Vi har segla så mycket tillsammans och vi har rutinen. Och när vi sedan också har bra kommunikation ombord, som vi hade idag, då brukar det gå bra.

Tvåa bland Expresserna ligger X-RAY med Joakim Rodebäck och trea är Skumpan med Ronny Gustavsson som skeppare.

I ORC International leder favoriten Ralf Aspholm med sin TP52:a Datacom-Lindahl efter första dagen. Även Ralf dominerade i sin klass och vann tre av fyra seglingar. I dagens första segling blev han trea men spikade sedan de tre andra seglingarna.

Tvåa i ORC Int. ligger Boxer med skepparen Mats Victorin, VIBK och trea är Karukera, Berg Propulsion.

Bilderna är från Expressklassen. Foto: Malcolm Hanes.