4 juli, 2011

KSSS dominerade söndagens SM-seglingar

Sandhamn Race Week och SM för Express och ORC International fortsatte på söndagen. Dagen bjöd på rejält tuffa förhållanden med över 10 sekundmeter och grov sjö. Precis som på lördagen var det en båt som dominerade i Expressklassen på söndagen. Det var hemmabåten Matrisen med skepparen Björn Österberg från KSSS som seglade bäst, medan Lars Idmyr från GKSS, som dominerade på lördagen, var den som fick jaga.

Björn Österberg tog tre segrar och en andraplats på söndagen, medan Lars Idmyr och hans Henri Lloyd Sailing Team svarade för serien 3-3-15-2. Idmyr behåller dock ledningen inför måndagens avslutande segling, men han jagas av Österberg två poäng efter.

Om det var stora förändringar i Expressklassen så var det desto mer likt i ORC International som också seglar om SM-titeln. Där fortsätter KSSS-seglaren Ralf Aspholm att rada upp förstaplatser. I lördagens första segling kom plumpen i protokollet då TP52:an Datacom-Lindahl ”bara” blev trea. Därefter har de radat upp segrar i de sex seglingarna som följt.

– Det här är givetvis jättekul. Vi är ett rutinerat gäng där alla seglat mycket – även om vi inte seglat så mycket tillsammans, säger Ralf Aspholm som är mycket nöjd med sin nya båt och hur hon seglar:

– Idag loggade vi 20 knop på länsen. Hon är verkligen snabb. Det här ser givetvis jättebra ut inför ÅF Offshore Race, säger Ralf som nu siktar på en tredje totaltseger i ÅF Offshore Race / Gotland Runt som startar på onsdag.

Foto: Malcolm Hanes.