5 juli, 2011

Hoppet lever för Anna Kjellberg i Marstrand

De svenska framgångarna i Stena Match Cup Sweden lät vänta på sig under tävlingens första dag. Anna Kjellberg förlorade sina tre första matcher men lyckades under eftermiddagen vända trenden och vinna sina sista två matcher. – Vi var nervösa i början men det lossnade med första segern. Nu är vi jättenöjda med två poäng, sa Kjellberg efter målgång.

Tack vare en bra en start skaffade sig Anna Kjellberg ett litet övertag i matchen mot Trine Abrahamsen. En hård kamp följde under den första kryssen och Kjellberg tilldelades till slut ett straff för att ha varit alltför aggressiv i en närkamp.

Hon lyckades sedan utöka sin ledning och kunde utföra sin straffvändning och gå i mål innan danskan kommit ikapp. Hon vann även nästa match efter att ha varit i ledningen från start till mål. Anna Kjellberg, som har siktet inställt på OS i London i den här båttypen, har fortfarande en chans att gå till semifinal i Stena Match Cup Sweden 2011.

– Nu måste vi vinna resten av våra matcher men vi vet att vi kan göra det. Det här är en superviktig tävling.

Konkurrensen är stenhård på vattnet utanför Marstrand. Det är den absoluta världstoppen med blivande OS-seglare som har samlats för att göra upp om segerbucklan, och det är de stora namnen som har övertygat under den första dagens seglingar. Fyra skeppare har lyckats skrapa ihop fyra poäng var. Däribland förra årets segrare i Stena Match Cup Sweden, Ekaterina Skudina från Ryssland och Lucy MacGregor som är rankad etta i världen.

Vinden har varit svag och växlande men publiken bjöds ändå på spännande seglingar och hög dramatik när den holländska skepparen Mandy Mulder föll i vattnet mitt i en match. Hon plockades upp av sitt team. GKSS-seglaren Carolin Sylvan har haft det tufft mot världsstjärnorna och väntar fortfarande på sin första seger.

Följ seglingarna på:
matchcupsweden.com
Facebook – Match Cup Sweden
Twitter – MatchCupSweden.