10 juli, 2011

Hansen och Gilmour till semifinal i Match Cup

Solen sken ikapp med Björn Hansen i kvartsfinalen på Stena Match Cup Sweden och till och med de instabila och stundtals hårda vindarna gick hans väg när han blev klar för semifinalerna på söndagen. Klipporna runt Marstrandsarenan var fyllda till brädden av en entusiastisk publik.

– Det är alla matchracingseglares dröm att få segla semifinal här, sa Björn som seglat på topp hela veckan.

Även Peter Gilmour, Ian Williams och Jesper Radich är klara för semifinalen.

Vindarna var starka men samtidigt byiga och instabila, vilket gjorde kvartsfinalen besvärlig för seglarna. Phil Robertson fick direkt två straff och en tjuvstart men lyckades ändå komma ikapp Hansens Mekonomen team i den första matchen.

– Vi tog ett snack och beslöt att hitta vår egen väg och segla mer på hur vinden vred än på motståndaren, förklarade Björn som vann med tre raka segrar mot Nya zeeländaren Phil Robertson.

Björn Hansen vann som första svensk Match Cup Sweden 2007, och för en månad sedan tog han sin andra seger i World Match Racing Tour i Korea. Inför semifinalen fick han välja sin motståndare och valde då Jesper Radich, vilket lämnar Peter Gilmour med Ian Williams som motståndare. Hur ser han på finaldagen?

– Det blir stenhårt för alla fyra, de är otroligt duktiga. Gilmour har vi historiskt haft ganska lätt för, men vi vet också att när han kommer igång är han närmast oslagbar, fortsätter Björn.

Peter Gilmour plockade fram all senioritet mot sin adept Torvar Mirsky och seglade ifrån honom i tre raka matcher. Men det var inte utan skärmytslingar på banan, för de båda kolliderade flera gångar och en serie häftiga meningsutbyten utbröt.

– Vi är väldigt lyckliga att ha gått till semifinal efter en svår grundomgång där vi kämpade för våra liv, säger sjufaldige Match Cup-vinnaren Peter Gilmour.

Britten Ian Williams, som tog den tredje semifinalplatsen, hade tuffa matcher mot Damien Iehl, med flera straff och attacker, medan dansken Jesper Radich seglade starkt mot fransmannen Mathieu Richard och vann sin avgörande 3-1 match stort.

Semifinalerna i Stena Match Cup Sweden seglas imorgon söndag från kl 9 och finalen på eftermiddagen.

Resultat Kvartsfinaler Stena Match Cup 2011
Björn Hansen – Phil Robertson 3-0
Peter Gilmour – Torvar Mirsky 3-0
Ian Williams – Damien Iehl 3-1
Jesper Radich – Mathieu Richard 3-1

Info:
www.matchcupsweden.com
Facebook: Match Cup Sweden
Twitter: MatchCupSweden

Foto: Dan Ljungsvik.