3 augusti, 2011

Berusad båtförare smet efter svår båtolycka

En svår båtolycka inträffade i natt vid Södermöja i Värmdö i Stockholms skärgård, skriver Aftonbladets nätupplaga. Det var en segelbåt som rammades av en 9 m lång motorbåt, som framfördes av en kraftigt berusad förare. Enligt Aftonbladet smet båtföraren från platsen, men han kunde senare spåras efter det att en person i båten tvingats söka läkarvård.

I den 33 fot långa segelbåten fansn två vuxna och tre barn, som låg och sov när olyckan inrtäddade, Motorbåten rände tvärs in i segelbåten, som fick kraftiga skador då bland annat riggen rasade ner.

Ingen verkar ha fått livshotande skador i den här tragiska olyckan.

– Den skulle göra en barbordsgir och runda udden men kom så nära land att den kom rakt in i båten. Masten slets sönder och det blev stora skador på skrovet, säger Fredrik Josefson, förundersökningsledare på sjöpolisen till Aftonbladet.

Länk till artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13413985.ab

Kommentarer

Hans Torstensson 23:43:16 2011-08-03

www.alltom02promillepasjon.se 🙂

Nisse 11:41:57 2011-08-04

@Hans T.: Om något så visar väl denna olycka att det behövs en förändrad inställning till båtar och drickande. Den gamla lagen har uppenbarligen inte räckt till, så det är verkligen dags att prova nya grepp. Och vilket alternativ lanserar den webbsidan du länkar till? Vad jag kan se, inget alls, utan den är nöjd med sakernas tillstånd och att folk blir påkörda då och då.

Olof Malmlöf 17:09:39 2011-08-04

@Nisse. Trist olycka men med lyckligt slut. Den här killen var uppenbarligen så berusad att han inte ens kunde förhöras. Han struntade m.a.o i både den nya (idiotiska) lagen och den gamla med 1 promille. Spelar ju ingen roll med lagar när några bara struntar i dem. Det blir bara att så kallade "skärpta" lagar drabbar bara oss andra som redan "sköter oss".

Hans Torstensson 02:13:16 2011-08-05

Visst kommer det alltid att finnas folk som bryter mot lagen. Det är därför det finns straff, så att det ska bli en konsekvens om man väljer att göra som man själv vill. Det finns folk som begår mord också men jag är inte helt inställd på att ta bort den lagen pga det.
För min del "drabbar" inte den nya lagen mej alls eftersom jag har växt ifrån att sitta och köra båt lite halvpackad.