3 augusti, 2011

Premiär i Oslo för nya “norska” Elan 48

Denna helt nya, norska version av Elan 48 får premiär på Europas största flytande båtmässa, som hålls i Sandvika söder om Oslo 1-4 september. Det är en Elan 48 i “stängd” version med ett stort akterdäck och en integrerad sittgrupp som visas på mässan. Båten är fulladdad med utrustning. Motorerna är två stycken Cummins QSC 8,3 på vardera 600 hk med Zeus.

Bakgrunden till denna “norska” specialversion med stängd cockpit är de önskemål som Elans norska kunder har. Importören, JP Marine, gick till varvet med önskemålen och de byggde därefter denna version.

– Om vi ska kunna öka försäljningen så måste vi ha båtar som passar vårt klimat. Vi behöver en stängd båt, säger Johnny Pedersen, daglig ledare hos JP Marine till Båtmagasinet.

Den nya modellen är i det stora hela identisk med den redan existerande modellen Elan Power 48. Skillnaden är bland annat att den har fått en aktre “vägg” och sittgrupp. Förutom den aktuella bestyckningen 2×600 hk kan kunder även få båten med två Cummins QSC 8,3 (2×600 hk) och Zeus 3800-drev. Ytterligare alternativ är dubbel- eller trippelinstallation av Volvo Penta IPS600-(D6-435 hk).

Båten kan fås med två eller tre kabiner med två kojer i vardera.

Tekniska specifikationer
Längd: 14,63 m
Bredd: 4,30 m
Vikt: 16,4 ton
Bränsletank: 1 800 liter
Vattentank: 400 liter
Hålltank: 150 liter
Passagerare: 10
Kojplatser: 6
Design: Tony Castro
Pris: 4,15 MNOK

Info: www.jpmarine.no