3 augusti, 2011

Trine Abrahamsen obesegrad i Lysekil Women’s Match

Trine Abrahamsen från danska Skovshoved har med sex segrar ensam tagit över ledningen i Lysekil Women’s Match: – Dagens båda segrar är helt och hållet besättningens förtjänst. De har jobbat på uthålligt i värmen och de svaga vindarna, berömmer hon.

Trine Abrahamsen gör en satsning på Weymouth 2012 i OS-klassen Elliott, som seglas av en besättning på tre. För att kunna vara med i Lysekil, där båtarna av typen DS 37 seglas med en besättning på sex, har hon lånat in ytterligare tjejer. Svenska Annika Carlunger och Elin Åderman har därför fått chansen att sköta fördäckssysslorna på det danska ekipaget:

– Det är vi väldigt glada för, Annika och Elin är rutinerade och gör ett riktigt bra jobb, tycker Trine, som under onsdagen vann båda sina matcher och gick upp på sex segrar.

Så här långt är Abrahamsen & Co alltså inte bara obesegrade utan dessutom ensamma på sex matchvinster. Ändå vågar hon inte tro att segerraden kommer att hålla i sig genom hela regattan:

– Nej, förr eller senare lär vi väl tappa matcher, men det är fint så länge vi vinner fler än vi förlorar, skrattar hon.

Även Anne-Claire Le Berre, Frankrike och Silvia Roca Mata, Spanien vann två matcher vardera under onsdagen. För fransyskans del innebär det att hon nu delar andraplatsen i Lysekil Women’s Match med ytterligare tre skeppare; danskan Camilla Ulrikkeholm och de båda svenskorna Linda Rahm och Karin Hagström. Varken Karin eller Linda hann med någon match under onsdagen:

– Vi visste ju att vindprognosen såg dålig ut, men vi försökte ändå ladda upp som om vi skulle segla, säger Linda, som i alla fall fick ge sig ut i båten och göra ett försök innan seglingsledningen kallade tillbaka båtarna.

De svaga vindarna gjorde alltså att väntan, väntan och åter väntan kännetecknade onsdagen i Lysekil. Först lång väntan på vind på förmiddagen innan seglingarna kunde komma igång. När vinden sedan dog ut fick besättningarna hålla sig i beredskap i avvaktan på mer vind, vind som dock aldrig dök upp. Vid 17-tiden blåste seglingsledningen därför av ytterligare startförsök, efter endast sex genomförda matcher.

Ställning i Lysekil Women’s Match 2011, efter onsdagens seglingar:

1. Trine Julie Abrahamsen, DEN, 6 segrar – 0 förluster 2. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 4 – 2 2. Karin Hagström, SWE, 4 – 2 2. Linda Rahm, SWE, 4 – 2 2. Anne-Claire Le Berre, FRA, 4 – 2 6. Silvia Roca Mata, ESP, 3 – 3 7. Nicole Souter, AUS, 2 – 4 8. Stephanie Roble, USA, 2 – 4 9. Cristiana Monina, ITA, 1 – 5 10. Caroline Sylvan, SWE, 0 – 6

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, media och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.
Tio av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjätte upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Stena Bulk, Carpe Diem Beds of Sweden, Sängvaruhuset Sova, Midroc, Phonera och Musto är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Info:
www.lysekilwomensmatch.se
http://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Foto: Dan Ljungsvik/LWM.