5 augusti, 2011

Tre Kronor till Varberg 7 – 10 augusti

Briggen Tre Kronor är ute på en Sverigeturné från Visby via Oskarshamn, Borgholm, Kalmar, Karlshamn, Helsingborg, Marstrand, Lysekil, Bovallstrand, Varberg och avslutar i Simrishamn den 16 augusti. Nu kommer fartyget till Varberg.

Här är programmet:

Ankomst till Varberg
Onsdag den 7 augustii kl 12:00

Öppet Skepp
Den 7 augusti kl 14 – 16, öppnar fartyget upp för alla som vill komma ombord och titta närmare på fartyget. Fri entré.

Temakväll Hav, 7 augusti kl 18
Besättningen berättar om vad den vill åstadkomma med Briggen Tre Kronor och som avslutning visar den Folke Rydéns film om övergödningsproblematiken i Östersjön. Fri entré.

Seglingar för allmänheten
I Varberg erbjuder fartyget möjighet för alla som vill att följa med på någon segling den 8 och 9 augusti. Det finns även möjlighet att segla med briggen från Varberg till Simrishamn den 10-12 augusti.

Hållbar utveckling
BriggenTre Kronor driver projekt för en hållbar utveckling tillsammans med företag och organisationer som önskar stärka sitt arbete inom CSR och miljö.

Briggen Tre Kronors fokusområden är Östersjön – utifrån aspekterna miljö och ungdomar och en hållbar utveckling i regionen.

Årets sommarturné vill belysa olika problemområden för Östersjön och visa på möjligheter till en positiv förändring.

Elever ombord
I fartygets besättning finns även i sommar elever från Marina Läroverket i Danderyd som får sjöpraktik på fartyget. Briggen har tidigare i år även seglat med elever från marinbiologlinjen som under en tvåveckors resa i Mälaren arbetat med olika typer av vatten- och sedimentprover.