7 augusti, 2011

Jolie Brise vann The Tall Ships Races 2011

Vinnarna i The Tall Ships Races 2011 presenterades vid en ceremoni på Stora Torg i Halmstad i lördags eftermiddag. Ett 40-tal priser delades ut och förutom vinnarna i de olika fartygsklasserna utsågs också totalvinnaren: Jolie Brise, en 22 meter lång engelsk kutter byggd 1913. På andra plats kom St Iv, följd av Tecla.

Det allra mest prestigefyllda priset är dock The Sail Training International Friendship Trophy. Det ges till den besättning som visat störst prov på gott kamratskap och på bästa sätt knutit nya internationella kontakter under kappseglingen.Vinnaren utses genom en omröstning bland kaptenerna på de deltagande fartygen, och 2011 gick priset The Friendship Trophy till besättningen på den holländska skonaren Wylde Swan.

Ett av de många priserna delades ut av Halmstads kommun, nämligen ”Bästa besättning i Crew Parade” – Crew Parade är den karnevalsliknande parad som föregår prisutdelningen – och där var det besättningen på polska Dar Szczecina som vann.

Läs den fullständiga resultatlistan på:
www.tallshipsraceshalmstad.se
www.sailtraininginternational.org

The Tall Ships Races 2011 startade 3 juli i Waterford, och efter etappstopp i Greenock i Skottland, Lerwick på Shetlandsöarna, samt Stavanger i Norge, gick fartygen i mål i Halmstad 4-5 augusti. Av de fyra etapperna har tre ingått i kappseglingen; sträckan mellan Greenock och Lerwick var en så kallad vänskapssegling utom tävlan.

Totalt har cirka 7 000 trainees (ungdomar mellan 15 och 25 år) deltagit. Av dem är 185 från Sverige.

Ytterligare information (bland annat om svenska trainees):
Ulrika Ahlberg, presschef
Tel: 076-773 18 20
E-post: ulrika.ahlberg@halmstad.se

Läs mer om fartygen på:
http://www.joliebrise.com/
http://www.tecla.nl
http://www.sailingfun.org/

The Tall Ships Races är världens största internationella havskappsegling. Den 4-8 augusti 2011 kommer tävlingen till Halmstad. Cirka 70 fartyg kommer att ligga vid kaj i hamnen och välkomna besökare ombord. Det blir också en stor folkfest på land och det finns något för alla: musik & konserter, mat & dryck, konst & gatuteater, speciella områden för barn respektive ungdomar, prova på-aktiviteter, supersessions i en av norra Europas största mobila skateramper. Med mera.

Totalt har cirka 7 000 trainees (ungdomar mellan 15 och 25 år) deltagit. Av dem är 185 från Sverige.