9 augusti, 2011

Princess 32M och V72 på Cannes Boat Show

Princess Yachts International håller högt tempo i nyhetspresentationerna. Knappt har den nya 39-fotaren (som är närmare 42 fot lång) presenterats förrän det är dags för den nya versionen av Princess 32M att visas i Medelhavet. Denna yacht hade världspremiär i London i januari, men visas nu på Cannes Boat Show i september.

Efter den framgångsrika premiären i London i januari 2011 lovordats. Den första båten som visades på Londonmässan var ursprungligen såld till en norsk kund, men såldes direkt vidare til en annan, internationell ägare.

Princess 32M var den första yachten från Princess som var över 100 fot lång. Hon markerade därmed varvets debut in på marknaden för så kallade superyachts, en marknad som trots ekonomiskt oroliga tider är fortsatt het och efterfrågan på nya, riktigt stora yachter överstiger med råge tillgången. Många kunder kan göra goda affärer på att sälja vidare kontrakt på superyachter under byggnation till kunder från främst arabländerna, Ryssland och Kina.

Princess 32M erbjuds med fyra eller fem gästkabiner. Ägarkabinen är placerad på huvuddäck och är försedd med stora fönsterytor so ger mycket ljus in i båten på båda sidor. Princess har samarbetat med inredningen med LVMH Fendi Casa (Princess ägs också av LVMH), som har hämtat inspiration från sin senaste kollektion.

Princess yachts bygger redan på skrov nummer fyra av 32M vid sin nya fabrik i Plymouth. Arbetet sker jämsides med bygget av den första Princess 40M, en 130 fots trippeldäckad yacht och företagets nya flaggskepp. Företaget har en välfylld orderbok och ser därför framtiden an med tillförsikt.

På båtmässan i Cannes visas även för första gången den nya Princess V72, en riktigt spektakulär sportyacht och den mest uppseendeväckande av båtarna i Princess V Class.