21 augusti, 2011

Berntsson Sailing Team seglade Tjörn Runt

Berntsson SailingTeam gjorde ett kort avbrott från Matchracing seglingen och seglade Tjörn Runt med båten Edin Progressiva. Det är ett traditionsenligt deltagande av teamet som iår genomfördes för nionde gången.

Målet var att återigen vara första båt runt Tjörn, men teamet hoppades givetvis på att kunna få en bra placering om räknad tid efter handikap.

– Vi har ett oerhört högt mätetal (SRS) ,säger Johnie. När vi har räknat tidigare år på vad som krävs för att vinna kommer vi framtill att båten måste uppnå farter som ligger över den teoretiska maxfarten. Vi hoppas därför att vi får frisk vindistarten och att vinden där ut när vi har gått imål. Det är tyvärr vår ända chans att vinna. Avslutar Johnie.

Med ombord var bland andra Lasse Kronér, två tidigare Tjörn Runt vinnare Oscar Angervall och Anders Dahlsjö, samt Tommy Witedal som är den som ser till att teamet träffas år efter år och seglar tillsammans.