24 augusti, 2011

Askeladden bygger vidare på välkänt skrov

Även norska Askeladden gör nu som många konkurrenter. De har valt att bygga en bowrider på ett redan befintligt skrov. Askeladden koncept X-bow heter nyheten, som kommer att presenteras närmare under vintern, uppger Båtmagasinet i Norge.

Den nya Askeladden C62 X-bow är byggd på samma skrov som används till Askeladden C62 X-over. Skillnaden är att den har fått ett nytt däck i bowriderstil. Det är en lösning som kom för rätt många år sedan i USA och som de flesta skandinaviska båttillverkare har tagit efter och vidareutvecklat på sitt sätt. I kombination med de fina skrov som många av våra båttillverkare har blir detta ofta en lyckad lösning.

– Övernattning betyder mindre för dem som använder bowriderbåtar, men den stora uteplatsen på C62 X-bow med kapell bakom vindrutan ger ändå möjlighet för övernattning även om det inte sker i en separat kabin, säger Henrik Askvik på Askeladden till den norska tidningen Båtmagasinets nätupplaga.

Premiärvisningen för den nya Askeladden C62 X-bow sker på Oslos flytande båtmässa, som hålls första helgen i september. En mässa som har vuxit till att bli Europas största flytande båtmässa.

Tekniska specifikationer:
Längd: 6,10 meter
Bredd: 2,33 meter
Vikt: 1 100 kg
CE-klass: C
Motor: 115–150hk
Pris: från 390 000 NOK

Mer info: www.askeladden.no