14 september, 2011

Kör båten direkt från sjön till parkeringsplatsen

Den första båten från Iguana Yachts är en riktig hybridkonstruktion som både kan köras i vattnet och på sjön. Båten hade premiär på båtmässan i Cannes i början av september. Varvet har startats av Antoine Brugidou och Iguana Yachts har för avsikt att ta fram flera båtmodeller som även kan köras på land. Priset för denna märkliga amfibiefarkost är cirka 2,2 Mkr iinklusive moms.

Den idé som Antoine Brugidou och Iguana Yachts säger att de arbetar efter är att skapa en öppen båt som även kan köras på land.

Detta kan ha sina fördelar till exempel vid förvaring i trånga hamnar, där båten kan sjö- och torrsättas helt oberoende av kranar eller annan utrustning. Båten kan snabbt sjösättas av båtägaren själv inför varje båttur och sedan förvaras på sin parkeringsplats (?) i hamnen..

Iguana 29 sägs göra 35 knop till sjöss och är begränsad till 8 km/h på land med sitt drivsystem av hydraulik. För konstruktionen svarar Tanguy le Bihan och designen kommer från Antoine Fritsch Associés.

Tekniska specifikationer
Längd: 8,6 m
Bredd: 2,5 m
Djupgående: 0,45 m
Vikt: 2 ton
Passagerare: 10
Kategori: C
Maxfart på sjön: 35 knop
Maxfart på land: begränsad till 8 km/h
Motor på sjön: 300 hk utombordare
Motor på land: 40 hk motor
Designer: Fritsch-associés
Konstruktör: Tanguy Le Bihan
Båtvarv: Iguana Yachts

Info: www.iguana-yachts.com