6 oktober, 2011

Nimbus 365 Coupé finalist i Årets Båt Europa

Nimbus 365 Coupé är den enda svenska kandidaten till titeln “European Powerboat Of The Year” för 2011. Norge har tre heta kandidater med i finalfältet och Finland en. De skandinaviska båtarna är några av favoriterna i det stora finalfältet. Vilka vinnarna blir får vi veta vid den stora båtmässan i Düsseldorff i januari 2012.

Tävlingen “European Powerboat Of The Year” administreras av den tyska båttidningen BOOTE, men i juryn ingår journalister från båttidningar över hela Europa. Även Båtliv har fått en förfrågan om att vara med i juryn, men eftersom tidningen inte testar båtar så skickade vi inbjudan vidare till våra kollegor.

För Nimbus Boats är det en heder att ha blivit utvalda till finalfältet. Deras 365 Coupé är en riktigt modern långfärdscruiser i den övre familjeklassen och en båt som produceras på modernt sätt med modern teknik. Båten är lätt och därmed bränslesnål. Plasten är vakuuminjicerad och många av delarna är sammansammat med limning, en teknik som är väl använd inom bil-, flyg- och skeppsindustrin.

Från Norge kommer tre finalbåtar: Windy 31 Zonda, Viksund 335 St. Cruz och Goldfish 23 Tender (i klassen Innovation Award). Även elektronikjätten Simrad är nominerade för sin nya sport touch screen.

– Juryn är i år väldigt nöjd med utbudet av nyheter och ser en tydlig trend i att pris och storlek har en avgörande roll för producenterna när de tar fram nya modeller, säger Frode Pedersen, journalist vid norska Båtliv och norsk representant i juryn.

Nomineringar:
Upp till 25 fot:
Galia 670 MC
Four Wins 215 SS
XO 240 RS Cabin
Sea Reay Overnighter 210
Yamarin 53 Cross Center Consolle

Upp till 35 fot:
Viksund 335 St. Cruz
Windy 31 Zonda (bild)
Frauscher 1017 GT
Jeanneau Merry Fischer 855
Cranchi 30 Endurance

Upp till 45 fot:
Nimbus 365 Coupe
Galeon 400 Fly
Princess V 39
Bavaria 43 HT
Sealine 42 SC

Över 45 fot:
Jeanneau 500 Prestige Fly
Beneteau GT Flyer 49 Fly
Sessa 45 Fly
Sunseeker 53 Mannhatten
Azimut 45 Fly

Deplacement:
Linsen Range cruiser 45 sedan
Boarncruiser 42 retroline
Buijs Coaster 1400 Open Cocpit
Adagio 58 Europa
Delphia 1350 Escape (bild)

Innovation award:
Goldfish EFusion electric outboard
Simrad sport touch screen
Raymarin hybrid touch E7