17 oktober, 2011

Köldtålig batteriladdare klarar kylan

Inför den kommande vintern lanserar CTEK en ny konsumentladdare anpassad för att klara extrem kyla, CTEK MXS 5.0 POLAR. Utrustad med det allra senaste inom laddningsteknik klarar den lätt smidig vinterladdning av både små och normalstora batterier. Med högre laddspänning och mjuka gummikablar som inte bryts av när det är kallt, är POLAR skräddarsydd för fordon som kräver god batterivård under vinterperioden.

POLAR optimerar husets alla fordonsbatterier; fyrhjulingen, bilen, snöskotern och traktorn.

Några stränga vintrar har drivit fram efterfrågan på en pålitlig, vädertålig batteriladdare av högsta kvalitet. Nu är den här. CTEK MXS 5.0 POLAR bygger på samma avancerade teknikplattform som MXS 5.0 som lanserades i våras, men anpassad och utvecklad för hårdare klimat. POLAR löser det kända problemet med högre inre motstånd i batterierna under vintern genom att höja laddspänningen till 15V.

− Vintern är en period som tar hårt på batterier och då stiger kraven på en bra laddare. Med POLAR kan man känna sig trygg och undvika jobbiga situationer i vinter. Den har tekniken för att optimera laddningen i extremt låga (och även höga) temperaturer, den kan återställa skiktade och djupt urladdade batterier och det räcker med en laddare för hela stallet med både små och normalstora batterier, säger Jan-Ulf Söderberg, marknadschef på CTEK.

Den nya vinterladdaren är en kvalitetsprodukt för privatpersoner som är byggd som en laddare för professionellt bruk. Bland annat är den försedd med åttastegsladdning som gör att laddaren kan analysera om batteriet kan ta emot och behålla laddningen, och man kan enkelt följa alla stegen på en pedagogisk display. Med den patenterade underhållsladdningen får man en kombination av maximal livslängd och högsta prestanda. MXS 5.0 POLAR kan kombinera laddningsfunktionerna för kyla och rekonditionering samtidigt och kan användas på både små och normalstora batterier. Mångsidigheten POLAR erbjuder med olika funktioner och tillbehör gör den extra användbar, och den fungerar lika bra i vanligt klimat som i -30°C eller +50°C.

Teknisk översikt för MXS 5.0 POLAR
• Köldsäker, vattentålig och utrustad med mjuka kablar för temperaturer från -30°C till +50°C
• 12V blysyrabatteri för de vanligaste fordonen med en kapacitet på 1,2-110 Ah (upp till 160 Ah för underhållsladdning)
• Laddström max 5A.
• IP65-klassad vilket innebär att den är stänk- och dammtålig
• Anpassad för användning till flera batterier (olika storlekar)
• Helautomatisk åttastegsladdning som byter till effektiv underhållsladdning när batteriet är fulladdat, vilket är en stor fördel i kylan
• Rekonditioneringsfunktion för djupt urladdade batterier
• Patenterad avsulfatering förlänger batterilivslängden
• Skapar inga gnistor och kortslutningssäkerhet och polaritetsskydd ger problemfri användning

Pris 995 kr.