17 oktober, 2011

Folkbåten firar 70 år på hanseboot

På båtmässan Hanseboot i Hamburg firar den svenska Folkbåten 70 år. Det celebreras bland annat genom att visa Folkbåtar från alla sju decennierna på mässan, som är öppen 20 oktober till och med 6 november. Den allra första Folkbåten byggdes till julen 1941 i Sverige 1941 och sjösattes våren 1942.

Folkbåtens jubileum kommer att firas ett helt år. Den är fortfarande en mycket båttyp, inte minst i Tyskland och i Danmark, där produktionen har skett de senaste åren. En hel rad specialarrangemang har planerats för att fira den populära segelbåten.

Folkbåten visas under den nya slogan “The New Classic”. Båttypen är den enda klassen i norra Europa som regelbundet har över 30 deltagare vid olika regattor och över 60 båtar som deltar i klassens egen Gold Cup (inofficiellt VM).

Hanseboot hålls i år för 52:a gången. International Boat Show Hamburg hålls i Hamburg Trade Fair med start 29 oktober och mässan håller öppet till och med 6 novembe.

Info: www.hanseboot.de