17 oktober, 2011

Pursuit lanserar tre nya inomskärsmodeller

Den amerikanska motorbåtstillverkaren Pursuit lanserar tre nya båtar i 18, 20 och 23 fot i sin nya modellserie Inshore. Modellserien är utvecklad för köpare som vill ha en mindre och lätthanterlig båt med Pursuits välkänt genomarbetade och höga kvalitet, styrka och stabilitet. Inshore-serien säljs av Pursuits generalagent och återförsäljare Vått i Nacka strand och Älvsjö.

– Inshore-modellerna bygger på Pursuits unika stil, design, kvalitet och kraft. De tre nya modellerna DC 235 Dual Console, C 200 Center Console och C 180 Center Console har ärvt samma särprägel och grunddesign på skrov, interiör, smarta förvaringslösningar med mera från de större modellserierna Dual Console och Center Console. Den största skillnaden mellan modellserierna är storleken och därmed också prisnivåerna. Inshore-serien erbjuder småbåtsmarknaden ett mycket prisvärt och starkt alternativ för den kvalitetsmedvetna köparen som ställer höga krav på fart, utförande, hållbarhet och komfort, förklarar Göran Andersson på Vått.

20-fotaren C 200 Center Console är först i produktion och förväntas nå den europeiska marknaden i december. Därefter kommer DC 235 Dual Console att sättas i produktion. Sist in på fabrikerna kommer C 180 Center Console, men alla tre modeller kan beställas redan nu för leverans till sommarens båtsäsong. DC 235 Dual Console är i stort sett en mindre kopia av DC 265 Dual Console som utnämndes till “Best of industry accolades” av BOATING Magazine 2010.

– Låt dig inte luras av namnet Inshore. Samtliga modeller i Inshore-serien är lika mycket utomskärs- som inomskärsbåtar. De tar dig säkert och med stabil gång fram oavsett sjögång och väder. De är bara något mindre än sina storasyskon i Pursuit-familjen och därmed bränslesnålare. Alla standardutrustas med Yamahas senaste fyrtaktare och Yahama Fuel Management system. Med till exempel en 250 hästars motor på DC 235 Dual Console, som har en 530 liters bränsletank, kan du köra fram och tillbaka mellan Sandhamn i Stockholms skärgård och Mariehamn på Åland i 45 knop utan att tanka, poängterar Göran Andersson.

Info: www.vatt.se

Kommentarer

Pelle 10:25:42 2011-10-17

Göran Anderson glömde säga att resan kostar ca 8000 spänn.