27 oktober, 2011

Klassisk motorbåt med snyggt kompositdäck

Den klassiskt formgivna motorbåten Zeelander Z44 får sin premiär vid Fort Lauderdale Boat Show, som är öppen 27-31 oktober. Nytt för den här båtmodellen är att varvet har valt ett kompositmaterial – Esthec – i stället för ett traditionellt teakdäck. Den här typen av däck har flera fördelar gentemot teak.

Kompositdäck är idag standard på många båtmodeller. Anledningarna är bland annat att kunderna vill ha mer miljövänliga material, men också att den nya sortens kompositmaterial gör skillnad över tid. Kompsit, som till exempel Esthec, är mer hållbart mot solens påverkan, salt och regn.

De här båtarna byggs i Holland i delstaten Michigan i USA. Trots att det är mycket klassiskt formgivna båtar väljer alltså kunderna moderna material som är enkla att underhålla.

Förväntningarna på den nya Zeelander Z44 är höga. Den kanske viktigaste anledningen till detta är båtens design. Zeelander Yachts är välkända på den amerikanska marknaden för sina tekniska konstruktioner.

Esthec Z44 erbjuds i tio däckskulörer och fem färgställningar på resten av båten. Båten är kapabel för farter upp till 38 knop.

Info: www.marinemax.com

Info: www.esthec.com

Info: www.zeelanderyachts.com