27 oktober, 2011

AMT presenterar ny 23 fots daycruiser 2012

Till våren kommer ännu en spännande nyhet från en av Finlands främsta båttilverkare, AMT Boats. Det är den helt nya daycruisern AMT 230 DC som då lanseras och blir AMT:s nya flaggskepp, försedd med utombordsmotor på max 250 hk.

Av den enkla skiss (bilden) som är den enda vi har sett hittills så blir detta en typisk AMT-båt med karakteristiska linjer. Skrovet till AMT 230 DC är redan provkört och den 6,8 m långa båten blir godkänd för åtta personer.

Motorurvalet visar på de tre viktigaste marknaderna för AMT. Båten blir godkänd för motor upp till 250 hk, men klarar sig med 150 hk. De största motoralternativen brukar vara avsedda för den norska marknaden medan svenska och finska båtägare kan tänka sig att välja något svagare maskiner. I Sverige säljs AMT med Suzuki utombordsmotorer.

Den nya AMT 230 får en väl tilltagen U-soffa på uteplatsen. Soffan kan även användas som solsäng eller göras om till sovplats på natten. Den har fyra sovplatser, inklusive U-soffans säng.

Premiären sker på vårens båtmässor.

Tekniska specifikationer
Längd: 6,80 m
Bredd: 2,60 m
Vikt: 1 350 kg
Personer: 8
Motor: 150–250 hk
Info: www.suzukimarin.se