31 juli, 2013

Smart digital minikamera för video

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar LEGRIA mini, en ny kreativ digital videokamera som är otroligt smidig och ger alla möjlighet att uttrycka sig på sitt eget personliga sätt. Den har ett supervidvinkelobjektiv från Canon, en multifunktionell vinklingsbar LCD-skärm, inbyggd ställning och trådlösa anslutningsmöjligheter. HD-videosystemet är förstklassigt. LEGRIA mini ger helt nya sätt att berätta och dela med sig av alla fantastiska upplevelser.

Tack vare den innovativa designen är det lätt att utforska olika vinklar på ett kreativt sätt och få intressanta resultat med helt nya perspektiv. Videokameran finns i svart, silver och vitt. Den är lätt och med inbyggd ställning, så att fotografen enkelt kan filma handsfree och delta i sina egna videoinspelningar – eller filma längs bilresan eller när maten lagas i köket.

LEGRIA mini har ett Canon supervidvinkelobjektiv med bländare f/2,8, som tar Full HD video i 160° och stillbilder i 170° och förenklar kompositionen. Alla som vill filma på ett mer konventionellt sätt behöver bara peka på den kapacitiva LCD-skärmen för att minska synfältet till en närbildsvinkel på 71°.

Den innovativa, vinklingsbara och 6,8 cm (2,7″) stora LCD-pekskärmen kan vikas ut bakåt eller mot objektet för många olika och roliga tagningsalternativ. Skärmen kan till exempel vändas så att fotografen kan filma sig själv, eller hållas stängd för att få kreativa låga vinklar. Kamerans system för rotationsidentifiering ser till att bilden alltid visas rättvänd, oavsett hur videokameran hålls.

Den inbyggda ställningen är perfekt för inspelning handsfree, klarar många olika vinklar upp till 60° och minskar behovet av stativ. Ställningen kan till exempel användas för kreativ inspelning av makeup-kursen eller de olika stegen på danskursen.

Centralt för LEGRIA mini är naturligtvis Canons lovordade bildkvalitet. HS-systemet kombinerar Canons högkänsliga bakgrundsbelysta 1,2/3″ CMOS-sensor med Canons egen avancerade bildbearbetningsplattform DIGIC DV 4 och resultatet blir videofilmer och stillbilder med minimalt brus och minimala artefakter. LEGRIA mini producerar Full HD-video (1920 x 1080) med enastående prestanda i svagt ljus och har brett dynamiskt omfång. Stillbilderna blir högklassiga med upplösning 12,8 MP.
Den inbyggda stereomikrofonen ger högkvalitativt ljud när till exempel olika kurstillfällen eller konversationer ska spelas in. Prestandan kan dessutom höjas genom att via funktionen Motivstyrt ljudval välja olika scenarier som Musik eller Tal.

LEGRIA mini har inbyggd Wi-Fi för enkel delning av högkvalitativ video* till olika enheter och sociala nätverk. Här inkluderas bland annat funktionen Live Streaming Remote Control, som gör att iOS- eller Android-användare kan fjärrutlösa kameran via en app på sina surfplattor eller smartphones.

Funktionen för fjärrwebbläsare innebär att bilder och videofilmer som tas med LEGRIA mini kan visas på andra enheter som surfplattor eller stora bildskärmar, via webbläsare som Safari eller Internet Explorer. Ingen specifik programvara behövs. För trådlös överföring utan dator till plattformar för sociala nätverk, som YouTubeTM och FacebookTM , kan användare med Apple iOS-enheter använda Canons enkla gratisapp Movie Uploader. Andra kan använda Canon Image Gateway för att överföra video utan att någon dator behövs. Tack vare DLNA-stöd kan användare trådlöst överföra sina videofilmer till kompatibla TV-apparater eller datorer.

LEGRIA mini designades med kreativitet och nya uttryckssätt i åtanke, oavsett om det gäller en hobby, alternativa perspektiv på en resa eller engagerande innehåll i en videoblogg. Här kan till exempel tidsintervallinspelning användas, med intervall från fem sekunder till tio minuter, som skapar fascinerande resultat för snabba eller långsamma händelser.
Med funktionen Fast motion sker inspelningen i 4x maxhastighet, och kan användas för att ge underhållande lektioner inom områden som matlagning eller skönhetsbehandling. Funktionen Slow motion spelar in med ¼ och ½ hastighet – speciellt användbart för till exempel dansare som vill titta och träna på olika tekniker. Funktionen Spegelbildsinspelning/-uppspelning innebär att bilden vänds horisontellt, så att fotografen kan granska sin filmteknik och förbättra sitt rörelsemönster.
För att ge extra effekt och överbrygga skillnaden mellan stillbilder och video finns läget Video-snapshot, som spelar in ett fyrasekundersklipp varje gång avtryckaren trycks ned för en stillbild, och sedan lägger ihop dem till en kort film över dagens händelser.
LEGRIA mini kommer att finnas tillgänglig runt om i Sverige från mitten av september 2013.

LEGRIA mini – viktiga egenskaper:
• 170° supervidvinkelobjektiv**
• Vinklingsbar LCD-skärm och inbyggd ställning
• Växla mellan supervidvinkel och närbild
• Wi-Fi; live streaming och delning
• Inspelning i Full HD
• HS System: 12,8 MP CMOS, DIGIC DV4
• Inbyggd stereomikrofon, motivstyrt ljudval
• Identifiering av riktning
• Spegelbildsinspelning/-uppspelning
• Slow motion och fast motion; intervallinspelning
*Kompatibilitet varierar beroende på enhet.
**160° för filminspelning
Rekommenderat pris inkl. moms 3 000:- kronor (exkl moms 2 400:-)