1 augusti, 2013

Seapilot släpps även för Windows 8

Seapilots navigeringsapp har varit en succé sedan starten, och var 2012 den iPad-app som stod för den största omsättningen i svenska App Store. Nu lanseras den för läsplattor med operativsystemet Windows 8 och kan köpas i Windows Store över hela världen.

– Den går dessutom att använda på en PC med Windows 8, säger Jens Johansson, vd för Seapilot.
Seapilot, som är den enda navigeringsappen med AIS-data, har snabbt blivit en storsäljare för fritidsbåtägare i Sverige sedan den lanserades i juli 2011. Appen finns också i Danmark, Finland, Estland, Lettland, Norge och Tyskland.

– Seapilot är både billig och enkel att använda, trots att det är en professionell navigeringsapp, säger Jens Johansson. Med Seapilot kan du se alla båtar och fartyg med en AIS-transponder. Dessutom presenteras väder i realtid via AIS från över 60 väderstationer i Sverige.

Seapilot visar vindstyrka, vindriktning, lufttryck, temperatur och vattenstånd från valfri väderstation.
Seapilot – som kom på en hedrande andraplats när priset till årets mobila nyttotjänst delades ut på Mobilgalan 2011 – har hittills endast funnits för iPhone och iPad. Men nu lanseras den även för läsplattor med Windows 8 och Windows RT, och i början av nästa år kommer en version för Windows Phone.

– Den nya Windowsversionen är dessutom den första som fungerar på en persondator.
Skillnaden är att man då använder tangentbord och mus istället för pekskärm, säger Jens Johansson.

– Vi tycker att det är kul att Seapilot, som är den ledande leverantören av sjönavigeringsverktyg i Sverige, väljer att satsa på Windows 8 och Windows RT. Det stärker vårt utbud och tillför en dimension för våra användare, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows.

Priser:
Seapilot for Windows 8 (appen) 380 kr
Sjökort för Sverige 290 kr
www.seapilot.se

Kommentarer

Anders 09:07:42 2013-08-02

Äntligen en bra nav app till W8, att den kommer till WP8 är ännu roligare.