2 augusti, 2013

Hamnen.se utmanar Rheborg i Roslagsloppet

I Roslagsloppet, som körs lördag 3 augusti, utmanar Hamnen.ses Gustav Morin både Gladiatorer, ”Fredde” från Solsidan, radioprofiler och en flerfaldig världsmästare i pingis.

Det är i Roslagsloppets kändisklass som den största kampen äger rum. Här är det djungelns lag som gäller. Alla förare har fått dispens från krav på förarbevis och tävlingslicens, så vad som helst kan egentligen hända.

Men viktigast av allt är att det inte ska vara materialet som avgör.

Sponsorn KGK står nämligen för båtarna, sex stycken Capelli 625 Extreme med 150-hästare från Suzuki, och alla är identiska.

Gustav Morin ställer upp tillsammans med världsmästaren, vildhjärnan och fartrekordhållaren i Thundercat, Roland ”Rolle” Sjögren. Gustav kör och Rolle navigerar.

– Jag kör mitt första Roslagslopp medan det blir 20:e gången för Rolle. (Se intervju med Rolle i Hamnenshow). Det ska bli enormt spännande och roligt att vara en del av Sveriges största motorbåtsfest, säger Gustav.

– Det kommer att bli väldigt jämnt, tror jag. För att vinna måste man gå så nära varje märke det går, styra så rakt som möjligt och verkligen optimera trimmet, säger Rolle som också är en av världens vassaste propellermakare.

Det får Hamnen.se-laget dessvärre ingen nytta av i det här loppet. Istället satsar de på att ta hem segern genom en mer ambitiös inställning än de övriga lagen.

– Reglerna säger att varje person ombord bara behöver ha en fot ombord, vilket betyder att vi kan hänga ut över aktern och kanske få lite mer fart på det viset, menar Rolle.

Exakt hur det ska gå till och om alla medel verkligen är tillåtna återstår att se.

– Förhoppningsvis kan vi klämma ur någon extra tiondels knop på något finurligt vis. Men det lär bli svårt att lura Hasse Strandman som kör sitt 47:e lopp, avslutar Gustav