19 augusti, 2013

Snabb motorbåt i tragisk olycka

Det var en mycket snabb motorbåt som var inblandad i den mycket tragiska olyckan i Örnsköldsvik, natten till söndagen. Tre personer är bekräftade döda och en person ligger allvarligt skadad på sjukhus, uppger lokaltidningen.

Vad som har orsakat olyckan är oklart, men enligt polisen kan båten ha kört emot en boj mitt i natten. En teori som framförs i lokaltidningen är att föraren kanske har trillat över motorreglagen efter att ha kört emot en plåtboj. Därefter kan båten, som var försedd med en 350 hk utombordsmotor, snabbt ha accelererat och kört upp på land.

Olyckan är den värsta båtolyckan som har drabbat Örnsköldsvik i modern tid. Den inträffade mellan Hörnskatan och Skommarhamn i Örnsköldsviks skärgård.

Info: http://allehanda.se/blaljus/olyckor/1.6189430-varsta-batolyckan-i-o-vik-genom-tiderna