2 september, 2013

Över 20 000 besökare på Allt på Sjön i Gustavsberg

Söndagen 1 september avslutades Allt på Sjön i Gustavsberg, ostkustens största flytande båtmässa, arrangerad av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Under de tre mässdagarna bjöd vädrets makter på både sol, regn och blåst men det hindrade inte 20 422 besökare att ta sig till Gustavsbergs Hamn och få den kanske sista sommarkänslan i form av nya båtar och tillbehör.

Totalt visades 230 nya motor- och segelbåtar i alla tänkbara storlekar kryddat med båttillbehör från över 80 företag.

Från mässan rapporterades om en positiv stämning bland utställare som upplevde att besökarna var både intresserade och köpsugna.

– Det gjordes även en del avslut direkt på mässan bland båtförsäljarna vilket varit sällsynt de senaste åren, säger Patric Borén, mässansvarig på Sweboat.

– Utställarna uppskattade även den blandade publiken i form av alla åldersgrupper och faser i livet vilket visar att mässan är den folkfest vi vill att den ska vara. Den är till för alla båtälskare eller de som kommer att bli.

Allt på Sjön i Gustavsberg arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med Arcona Yachts, SF Pontona och Värmdö Kommun.

Sweboat är båtbranschens intresseorganisation med ca 400 medlemsföretag. Verksamhetens målsättning är att främja och värna gemensamma branschintressen, skapa gynnsamma verksamhetsbetingelser för branschen, vara branschens talesman och remissorgan, skapa förståelse för branschens vikt och roll i samhället samt medverka till en positiv inställning till båtlivet.