12 september, 2013

Optimism på Cannes båtmässa

Optimismen är tydlig på Cannes båtmässa, som pågår den här veckan. Trots att båtbranschen har det väldigt kämpigt är uppslutningen av nyheter i Cannes påfallande stor.

Inte minst de italienska varven, som kämpar med en extremt dålig hemmamarknad, visar upp en stark framtidstro. På plats på Cannes båtmässa finns alla de stora tillverkarna av kända yachter; Ferretti, Benelli, Riva, Itama, Baia, Aximut, Pershing med flera.

Ur svensk synvinkel är detta inte en så viktig mässa. Men här finns ändå en del svenska utställare. Delta Boats är störst med tre båtar i vattnet. På plats finns också Nimbus med två båtar. Norska Windy är också på plats med ett par båtar. Dessutom är Volvo Penta väl representerat liksom den betydligt mindre motortillverkaren Marine Diesel från Ängelholm.

Bland de mest intressanta premiärerna finns Monte Carlo 5, Azimut 53 och den länge emotsedda Princess 48 Open.
Lars-Åke Redéen

Info: www.salonnautiquecannes.com