19 september, 2013

Nya bilder på Yamarin Cross 75 Bow Rider

Nyheten för säsongen 2014 i Yamarin Cross kollektionen med aluminiumskrov är Yamarin Cross 75 Bow Rider, som kombinerar stil och snabbhet med säkerhet och utmärkta köregenskaper också i hårdare väder. Den mångsidiga båten med riklig standard-utrustning kan enkelt anpassas till olika ändamål.

Pressmeddelande:

Yamarin Cross 75 Bow Rider är en elegant nyhet med snygga skrovdekaler, en stilig ny ratt, mörkgrå durk i aluminium samt sittdynor i grafitgrått och svart med små detaljer i rött. Det rymliga kapellet som är 2-delat är gjort i praktiskt mörkgrått tyg. I däckssidan bredvid off-shore-sätena finns integrerade fenderställningar med plats för fyra fendertar. I sittbrunnen finns även fyra LED-lampor.

Yamarin Cross 75 Bow Rider är konstruerad för att hålla hög fart också utomskärs och de trygga köregenskaperna är utmärkta även i hårdare väder, vilket är utmärkande för alla Yamarin båtar. Båten har ett skrov med djup v-vinkel (22 grader).

Yamarin Cross 75 Bow Rider har ett brett fördäck med höga räcken, som gör ombordstigningen säker. Under förluckan finns en ankarbox där man även kan montera en landstigningsstege (tillvalsutrustning), som gör landstigningen lättare till exempel i naturhamnar.

I sittbrunnen i fören finns två integrerade löstagbara boxar, som enkelt kan lösgöras vid behov.
Vindrutan har en helt ny konstruktion i grova profiler i högpolerat syrafast stål och limmade rutor i härdat glas. Vindrutans sidorutor har en utformning som ger skydd även för passagerarna på akterbänken. Naturligtvis finns det vindrutetorkare på vardera sidan.

Båtens maffiga offshore-säten ger bra stöd för ryggen. Offshore-sätena kompletteras dessutom med bekväma armstöd på däckssidan.

Vid förarplatsen finns en uppfällbar knap, som gör det lättare att lägga till särskilt på egen hand.
På babordssidan finns ett rymligt, låsbart handskfack med eluttag samt plats för radio.

Förvaringsutrymmena i pulpeterna har dörrar med Abloy-lås. I pulpeten framför förarplatsen kan man montera ett värmeaggregat och på babordssidan ett 48 liters kylskåp (färdigt dimensionerat, tillvalsutrustning).

Solbäddar (tillvalsutrustning) finns att få till både främre och bakre sittbrunnen. Bakbänken är en rymlig U-formad soffa och dynorna till solbädden får plats i förvaringsutrymmet under bakbänken. Sidan på den U-formade bakbänken är en separat klaff, som också kan användas som fotsteg då man tar bort dynan. Klaffen kan vikas upp under ryggstödsdynan och då fås ett durkutrymme som lämpar sej väl för fiske.

Kapellbågarna är i nedfällt läge undangömda under bakbänkens ryggstöd. Under bakbänken finns ett rejält förvaringsutrymme i två plan. Badplattformerna är stora och där finns rymliga ankarboxar. Båten har även så kallade nedre badplattformar i aluminium där det på ena sidan finns badstege och plats för ankaravinsch på den andra sidan

Längd: 7,53 m * bredd 2,47 m * vikt ca 1350 kg * motorrekommendation 150–300 hk