27 september, 2013

Suzuki DF175TG och DF150TG med modernare teknik

Suzukis nya motorer DF175TG och DF150TG kommer snart att börja levereras genom företagets nätverk av återförsäljare i Europa. Både nya DF175TG och DF150TG kommer att dra fördelar av Suzuki Precision Control (electronic throttle and shift system) för en mjukare och bättre växlingskontroll samt Suzukis Lean Burn Control System för bästa bränsleekonomi.

Motorerna med de här tillvalen kommer att säljas jämsides med de existerande DF175 och DF150 modellerna för att ge kunderna själva möjligheten att välja vad de vill ha.

Motorerna DF175TG och DF150TG är kraftfulla maskiner på 129kW (175hk) respektive 110kW (150hk). Det är fyrcylindriga radmotorer med avancerad teknologi för att ge maximal effekt och bästa bräbsleförbrukning.

Teknologin med Lean Burn Control System och Suzuki Precision Control har de hämtat från Suzukis båda flaggskepp, DF300AP och DF250AP.

Suzukis Lean Burn Control System är ett intelligent bränsleövervakningssystem, som används i allt fler av Suzukis fyrtaktsmotorer för att ge bättre bränsleförbrukning. Det ger en bräbslebsparing på upp till 15%, vilket betyder mer kraft och bättre räckvidd med båten.

Suzuki Precision Control manövreras med ett ”drive-by-wire” reglage. Systemet är enkelt att installera och rigga och ger en mjuk hantering av motorn och därmed hela båten.

– De här nyhterna har vi tagit fram för att möta efterfrågan från våra kunder, säger Masahiro Yamamoto, vd för Suzuki Marine European Liaison Office.

– DF175 och DF150 är populära utombordsmotorer med ett 2,86 liter stort motorblock för att ge bästa effekt och vridmoment. För att leverera bra kraft i mellanregistret vid acceleration har de även Variable Valve Timing System och Multi–Stage Induction System, som ger bästa effekt på toppen av varvtalsregistret.

Info: www.suzukimarin.se