3 oktober, 2013

Audi Dragon Cup Grand Prix 5 – finalen i Sopot

Årets final av Audi Dragon Cup går i Polska Sopot. Nu i helgen vallfärdar seglarentusiaster till Promarinas gästhamn, Europas längsta träpir, där finalseglingarna kommer att hållas. Leder just nu gör Team 5i12 med tre poäng till godo. Tätt därefter ligger Team Linda och Team Nanna.

Det börjar dra ihop sig för final och teamen i Audi Dragon Cup sträcker upp sig inför slutspurten. Team 5i12 har ledningen. Seglingarna kommer att hållas strax utanför citykärnan längst med Sopots långa träpir, vilket ger fantastiska förutsättningar för publiken. Publiken kommer att kunna se racen på ett unikt sätt.

Detta blir andra året i rad som Audi Dragon Cup åker till Polen. Förra året var segelförhållandena exemplariska och åskådarna trängdes på den 500 meter långa piren.

I år kommer en av världens mest formidabla skeppare över de två senaste decennierna, Karol Jablonski, att vara med och slåss om vinsten för Audi Dragon Cups femte Grand Prix. Nu återstår att se ifall Team 5i12 kan försvara vinsten från förra året.

Racen går helgen 5–6 oktober med start klockan 10.00.

Gilla Audi Dragon Cup på Facebook och få liverapportering under racen, intervjuer och bilder. Resultatlistor och mer info finns på www.audidragoncup.se.