8 oktober, 2013

Fairline visar ny Targa 75 Gran Turismo

Engelska Fairline Boats satsar på en helt ny stor båt, Targa 75 Gran Turismo. Båten får sin världspremiär 2015, men redan nu är de första skisserna klara och har visats upp. Båten blir Fairlines flaggskepp i sportbåtsserien.

Fairline Targa 75 Gran Turismo ska kombinera stora inre och yttre utrymmen ombord med både höga prestanda och stil. Den allra senaste tekniken används vid framtagandet och produktionen, som sker i fabriken i engelska Oundle.

I den rymliga salongen blir det gott om plats för gäster och vänner. Om inte utsikten är god nog kan de njuta av ett komplett ljud- och videosystem med bland annat en 50 tums TV med surroundsystem. I utrymmena kring cockpit finns mer underhållning och bekvämligheter som till exempel en wet bar, rymliga solutrymmen med en trippelsolbädd och i aktern ett garage för en Williams 445 Diesel jet. Den höj- och sänkbara badplattformen kan bland annat användas för att sjösätta Williamsbåten.
För första gången i en Fairline har designerna utnyttjat fördäcket till sittplatser, soldäck och en varm pool (tillval).

Targa 75GT kommer att finnas med valbar inredning med tre eller fyra kabiner, samtliga med eget badrum. Alla kabinerna får högsta bekvämlighet, fönster ut mot både babord och styrbord, en king-size säng med mera.

Den nya båten kommer att erbjudas med olika motoralternativ. Standard är dubbla Caterpillar C32 dieselmotorer med effekten 1622, 1825 eller 1925 hk. Det ger en toppfart på 32–40 knop beroende på motorval.