Sea Ray 400 Sundancer premiär i Düsseldorf 2016

Sea Ray har världspremiär för en helt ny 400 Sundancer på den stora båtmässan i Düsseldorf i januari. Båten är helt ny både på utsidan och insidan och byggd för att familj och vänner ska kunna njuta av livet på sjön.

Nya 400 Sundancer har en öppen planlösning, som det brukar heta när man talar om moderna hus. Nu slår detta igenom allt mer även på båtsidan och i den här modellen har anrika Sea Ray satsat på stora utrymmen förbundna med varandra.

Salongen är ljus och rymlig med stora fönster och en elassisterad taklucka för att kunna öppna upp ordentligt. Sittgrupperna omfattar bland annat en L-soffa med plats för åtta personer och utrymmena kan enkelt öppnas upp med olika skjutdörrar och fönster. På däck finns solbäddar som kan fällas ut och in i olika positioner efter behov.

– Nya 400 Sundancer handlar främst om komfortabla och sociala utrymmen för att kunna koppla av maximalt, både dag och natt, säger Sea Ray Groups VD, Tim Schiek.

– Fokus för båtens design är öppna ytor i ett plan på huvuddäck. Layouten omfattar ett rejält pentry och stora fönsterrutor som gör att mycket naturligt ljus kan flöda in. På kvällen är det enkelt att förvandla båten till mysig med olika sorters belysning.

Boendeutrymmena under däck är främst fördelade på två fullstora hytter. Ägarhytten har ett väl tilltaget garderobsutrymme, men kan i stället förses med ett extra utrymme för bad och dusch. Akterhytten har bäddar för tre plus sittutrymmen som kan användas som dubbelkoj.

Materialen är allt från eleganta trädurkar till mjuka textilier för att ge en bekväm tillvaro ombord och ge en utökad känsla av utrymme. Pentryt är, enligt pressreleasen, lyxigt med toppmoderna maskiner och gott om stuvutrymme. Förarplatsen är välplanerad och har bland annat joystick-kontroll.

I aktern finns en hydraulisk badplattform (tillval) och en ny typ av badstege för att underlätta för den som behöver ta sig ombord.

Tekniska fakta
Längd: 12,2 m (skrov)
Längd ö a: 13,26 m
Bredd: 4,08 m
Vikt: 12 935 kg
Djupgående: 1,01 m (strendrive)
Bränsle: 1 211 liter
Vatten 378 liter
Hålltank: 159 liter
Personer: 6
Motorer: 2xMerCruiser 8.2 MAG HO Axius, Bravo IIIx (T-430 hk – 321 kW)

Info: www.searay.com