Första bilderna på Bavarias nya motorbåtsprojekt

BAVARIA PROJECT DA10 heter den tyska båttillverkarens senaste projektstudie. Här är de första bilderna av de båtar som troligen kommer att bli storsäljare om ett tag.

800_1(242)-front

De allra första skisserna visades i september, men sedan dess har Bavaria gått vidare och presenterar nu de här tydliga databilderna. Den första prototypen i PROJECT DA10 kommer att sjösättas våren 2016.

Utvecklingsteamet från Giebelstadt i Tyskland, där Bavaria har sin bas, har visat de här skisserna på en 40 fot lång motorbåt. Mycket har tagits med i beräkningen av den här nya båtfamiljen, allt från kundernas behov och önskemål till vad återförsäljarna säger och önskar.

I utvecklingsarbetet har Bavaria samarbetat med holländska Vripack, som är en av världens mest välkända designer för yachter.

Designen beskrivs som ”klassiskt modern” med ett smart koncept där båtens ytor utnyttjas maximalt. På bilderna syns hur Bavaria har dragit nytta av ny teknik och nya metoder att till exempel limma glas som en del av konstruktionen.

Som oftast kommer den här nya båten i flera versioner. Två av dem är redan klara: Sedan och Flybridge. Båten kommer att erbjudas i olika alternativ med två respektive tre kabiner. Centralt ombord är en stor salong, en välplanerad förarplats och ett bra pentry.

Båten får gott om utrymmen i aktern medan ägarkabinen planeras till fören. Över allt med fullt ljusinflöde via stora fönster och luckor.

Skrovet är halvplanande, vilket innebär att DA10 inte främst är designad för höga farter utan mer ekonomisk marschfart i harmoni med besättning och naturen. Motoralternativen är Volvo Penta på 75–300 hk.

Namnet på nya PROJECT DA10 kommer att bli officiellt på båtmässan boot i Düsseldorf i januari.

Info: www.bavariasverige.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*