24 november, 2015

Stockholms Hamnar nylanserar webbplats om sjöfartshistoria

Historien om Stockholm är berättelsen om en hamn som gav upphov till en stad. Stockholms Hamnar växer och utvecklas men historiken lever vidare på en nylanserad webbplats.

I århundraden har Stockholms hamn varit fylld av arbetande människor: Här fanns hamnens funktionärer, stuveriarbetare, sjömän, personal från rederier, speditörer, mäklare och tull, stadsbud, springpojkar och många andra yrkesgrupper.

– Vi har velat lyfta fram även människorna i hamnen. På webbplatsen kan du höra hamnens trotjänare berätta och läsa lustiga anekdoter från förr, säger Johan Castwall, vd Stockholms Hamnar.

Stockholm växte fram som en hamn och handelsplats för 750 år sedan. Genom seklerna har sjöfarten på Stockholm haft en avgörande betydelse, inte bara för Stockholm och den närmast omgivande regionen, utan även för hela landets ekonomi.

– Stockholms Hamnar lanserade redan 2010 en webbplats om sin historia, men nu har den fått ett nytt ansikte och anpassats till dagens teknik och blivit responsiv, säger Jorun Nikander, ansvarig digitala kanaler Stockholms Hamnar.

Läs mer på stockholmshamnar.se/historia