Univar satsar hårt på marinsidan

Univar fokuserar mer än någonsin på marina produkter, och har nyligen skapat ett gemensamt nordiskt marincentrum som bland annat innebär att fartyg kan få kompetent service var i Norden de än befinner sig.

I samband med de båda mässorna Aqua Nor i Norge och Danish Maritime Fair i Danmark lanserade Univar ett gemensamt nordiskt marincentrum för alla sina befintliga och potentiella kunder.

– Vi har en rad marinkunder i de nordiska länderna. För att göra det lättare för dem vi nu har vi nu etablerat ett gemensamt centrum för kontakt. Detta innebär att kunderna bara behöver minnas en kontakt när de ska beställa marina smörjmedel. Denna service betyder bland annat att fartyg kan få snabb hjälp oavsett var i de befinner sig, säger Geir Eikemo från Univar.

I augusti deltog Univar på den norska mässan Aqua Nor i Trondheim – Skandinaviens största mässa för fiskodling. Univar var den enda smörjmedelsleverantören som hade en monter på mässan. Smörjmedlen Shell Naturelle och Fuchs väckte särskilt stort intresse.

Inom fiskodlings- och i livsmedelsindustrin gäller strikta krav. Om ett läckage kan medföra att smörjmedel kommer i kontakt med livsmedel måste smörjmedlet vara oskadligt för hälsan. Därför används livsmedelsgodkända smörjmedel från Univar. Shell Naturelle är biologiskt nedbrytbara smörjmedel som har godkänts av ledande tillverkare för användning i tillämpningar där smörjmedel riskerar att hamna i havsmiljön.

Totalt deltog 500 utställare och omkring 25 000 besökare i mässan.

I oktober var det dags för Danish Maritime Fair i Köpenhamn. Mässan ingår i Danish Maritime Days.

– Detta är en stor gemensam mässa för marinindustrin. Vi hade en monter där vi pratade med nuvarande och potentiella kunder. Vi visade upp våra olika marina produkter. Särskilt stort intresse väckte vår kaustiksoda som används i scrubbers för att minska utsläppen från fartyg, säger Geir Eikemo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*