24 november, 2015

Succé för Invictus Yachts efter första året

Det blev en snabb succé för italienska Invictus Yachts, designade av Christian Grande. Redan efter det första året har varvet sålt över 50 båtar och varit med på flera av Europas större båtmässor. Båtarna har också fått tre viktiga nomineringar.

Det är extremt öppna och sociala båtar som Invictus och Christian Grande har skapat. Alla modellerna – 270 FX, 280 GT och 280 TT – har fått ett bra mottagande.

Designerna Christian Grande har varit noggrann när han valt ut materia och färger till den nya båtserien. En hel del inspiration har hämtats från större yachter, ett område där Grande är välkänd.

Invictus båtar är lätta att känna igen på den karakteristiska designen och den helt öppna planlösningen. De har vidare bland annat integrerade fendertar och väl utnyttjade badplattformar. Kort sagt, väl genomtänkta båtar för fina dagar till sjöss.

Båtarna har även nominerats till flera internationella priser. 280 TT är nominerad till ”European Power Boat of the Year 2016” och båttidningen Vela e Motores ”Boat of the Year 2015” medan 270 FX är finalist i ”Best for Fun” inom ”Best of Boats Award 2015”, där konkurrensen består av 260 båtar från 19 europeiska länder.

Juryn för ”Best of Boats Award”, som består av 15 båtjournalister, har särskilt poängterat båtarnas stora öppna utrymmen och praktiska utformning.

 

Invictus Yachts är ett italienskt varv. Deras modeller säljs inte i Sverige för tillfället, men båtserien består av följande båtar: GT (280), TT(280), FX(270,200,190) och SX(280).

 

www.invictusyacht.com