26 november, 2015

Projekt DA 10 – En ny sorts båt från Bavaria

Nytänkande och lång och avancerad utveckling ligger bakom Bavarias nya motorbåt. Här har varvets långa erfarenhet av tillverkning av segelbåtar och motorbåtar tagits tillvara. Resultatet är en båt som genom sina unika lösningar ger mer båt och en komfortablare sommarbostad än man tidigare sett. Det unika konceptet är utvecklat av den holländska designbyrån Vripack kända för sina konstruktioner av super yachter.

 

Pressmeddelande:

Båtens utrymmen tas tillvara på ett maximalt sätt genom en ny planlösning.

Längst förut finns en riktig ägarhytt med rejäl dubbelsäng. Stora skrovventiler ger ljus och en härlig kontakt med omgivningarna. Separat wc om babord separat dusch om styrbord. Från det främre delen av båten når ett stort stuvrum med plats för det mesta man vill få med sig på långtur.

 

Salong

En halvtrappa upp hittar du båtens umgängesytor i en härlig salong med runtomsikt.

Stort vinkelpentry som genom den fria sikten blir en fröjd att använda. Stort matbord med soffa. Längst akterut i salongsdelen finns förarplatsen. Den ligger upphöjd och har fri sikt åt alla håll. På den upphöjda sittbänken får även två medpassagerare plats.

 

Ett nyupptäckt utrymme

I bakkant av salongen finns en halvtrappa ned till de aktre utrymmena i båten. Den här delen av en motorbåt är ofta outnyttjad men här finns det oanade möjligheter. Välj en stor hytt, närmast att jämföra med en sängkammare, eller två dubbelhytter. Även med lösningen med två hytter får man rejäla dubbelsängar och bra stuvutrymmen. Även här finns stora skrovventiler för ljus och utsikt. Här nere finns också båtens andra toalett. Bra ståhöjder i alla gångytor skapar komfort som på ett fartyg.

 

Ute

Med så mycket utrymme inombords skulle man kunna tro att det inte finns plats för utrymmen utvändigt. Här har åter nytänkandet skapat lösningen. Ett rejält akterdäck med soffor bord och fria gångytor.

Direkt hämtat från Bavarias segelbåtar är den stora nedfällbara badbryggan. Nedfälld ger den en härlig närkontakt med vattnet och poolstege för att ta sig upp från badet.

Vill du ha än mer däcksytor kan båten beställas med en stor flybridge som rymmer soffor och solbädd och en förarplats med oslagbar utsikt och alla funktioner på plats.

 

Ekonomi och komfort

Vripack har genomfört avancerade datasimuleringar för att åstadkomma ett lättdrivet skrov med goda prestanda. Båten är optimerad för ekonomisk fart i registret upp till 10 knop och har en topp fart med det största motoralternativet på 15 knop. I marschfart är förbrukningen beräknad till 6 liter per timme. Det här är en båt att njuta av avstressande sjöliv med, inte att så fort som möjligt ta dig från en plats till en annan.

Ett komfortabelt sommarhem med låga flyttkostnader mellan dina valfria sjötomter.

 

Tekniska fakta

Löa:                                        12,29 m

Skrovlängd:                          11,99 m

Bredd:                                    4,20 m

Djupgående:                        1,10 m

Depl. ca.:                               10,5 t

Höjd ovan vatten:                3,40 m

Bränsle:                                270 l

Vatten:                                   420 l

Ståhöjd i salong min.:         2,05 m

Introduktionspris ca.:          1 970 000 kr inkl. moms, fritt varv

Info:                                       www.bavariasverige.se