2 december, 2015

Bygger kajaker med 3D-skrivare

Sysslebäck ska bli ett centrum för forskning och utveckling av material inom träindustrin. Där ska också tillverkas kajaker med hjälp av 3D-skrivare. Kajakerna ska bestå av WPC och tillverkas med hjälp av 3D-skrivare.

– Första kvartalet 2016 räknar vi med att påbörja pilottillverkning. Under 2017 bör produktionen kunna vara i full gång med kanske fem anställda i Sysslebäck som tillverkar 500–1000 kajaker per år. Miljöaspekten är väldigt viktig för oss, att använda spån som i bästa fall eldas upp och återvunnen plast för att tillverka något nytt är perfekt, säger Pelle Stafshede på Melkerkayaks.

På sikt vill han utveckla verksamheten i Sysslebäck till att också inkludera äventyr och upplevelser.

– Man kan komma dit och se sin kajak specialtillverkas. Sedan kan man bo i området och paddla på Klarälven. Att få vara med i ett sådant här projekt, med alla möjligheter som finns, känns fantastiskt spännande.

www.melkerkayaks.se