2 december, 2015

Trimmad riggspänning med Rig-Sense från Spinlock

Spinlock Rig-Sense är en ny riggspänningsmätare utvecklad för exakt mätning och repeterbar inställning av riggtrim. Rig-Sense mäter laster på vajer- och fiberstag samt linor i diameter 2–5 mm.

Rig-Sense är en modern och nytänkande variant av traditionella riggspänningsmätare. Handhavandet är enkelt med en tydlig och lättavläst linjär skala i kilogram, inga komplicerade omräkningar eller tabeller behövs. Till Rig-Sense finns också Rig-Sense App för att lagra, analysera, exportera och dela data på smarta telefoner och surfplattor.

Rig-Sense App är gratis och finns för både iOS och Android. Med hjälp av Rig-Sense blir det enkelt att repetera ett bra riggtrim, att jämföra och justera och att lagra värden för att ta till-vara och utvecklas av erfarenheterna på vattnet.

Rig-Sense är liten och lätt, robust och enkel att hantera. Materialen är valda för att fungera problemfritt i tuff marin miljö.

Vid lanseringen på METS Marine Equipment Trade Show i Amsterdam 2015 belönades Rig-Sense med ett hedersomnämnande (Special Mention).

Pris från 2 200 kr.

www.lirosropes.se