3 december, 2015

Lyxig Numarine 60 får världspremiär i Miami

Turkiska Numarine är väldigt framgångsrika med sina stora och fräcka motoryachter. Den helt nya Numarine 60 Flybridge får sin världspremiär vid 2016 Yacht And Brokerage Show i Miami Beach i USA. Redan nu är tre exemplar sålda.

Den nya 60-fotaren är en uppföljare till de nyligen lanserade modellerna Flybridge och Hardtop 70 och 78 Evolution. Med Numarine 60 Flybridge utökas alltså denna framgångsrika båtfamilj med en första modell i 60-fortsserien, som till nästa sommar kommer att utökas med en hardtopversion.

Båten är en rejäl pjäs på 18,4 m längd över allt (LÖA) och hela 5,15 m bredd. Nya Numarine Flybridge 60 får därmed gott om utrymmen för att erbjuda all den lyx som köpare av så här dyra motorbåtar förväntar sig. Grundpriset startar på en bit över 10 Mkr plus moms.

Numarine, med bas i Istanbul, håller en enhetlig linje med designen med alla sina båtar. De är sportigt exklusiva men samtidigt öppna och ljusa för den som vill ha gått om plats och kunna leva riktigt bekvämt ombord.

Med den här modellen ger sig Numarine in i den kanske hetaste sektorn för lyxiga motorbåtar. Klassen runt 20 m totallängd är full av konkurrenter från USA, Europa och Asien. Trots det tror den turkiska båtbyggaren att deras Flybridge 60 kommer att säljas i rejält antal.

För designen svarar varvets egen konstruktör, Can Yalman, som ansvarar för koncept, linjer och interiör. Italienaren Umberto Tagliavini och företaget Gurit står för konstruktion och beräkningar.

Båten byggs med lätta men starka material och byggmetod med vakuuminjicering.

Toppfarten anges till 35 knop medan marschfarten blir hela 28 knop.

 

Tekniska fakta

Längd:                     18.40 m (60’4’’)

Bredd:                     5.15 m (16’10’’)

Djupgående:          1.6 m (5’3’’)

Deplacement:        27 ton (59,524lbs)

Bränsle:                  3 200 liter (703 gal)

Vatten:                    900 liter (197 gal)

Hålltank:                 400 liter (87 gal)

Motorer:                   2xVolvo Penta IPS 950

Toppfart:                 35 knop

Marschfart:             28 knop

Räckvidd:               375 Nm vid marschfart

Generator:              17.5 kW 230 Volt 50 Hz

Motortillval:             2xVolvo Åenta IPS 1200

Pris:                         från 1 290 000 Euro plus moms

Info:                         www.numarine.com