3 december, 2015

Nya marina knivar från Wichard

I närmare 50 år har Wichard varit synonymt med seglarknivar. Nu lanseras två nya typer av marina fällknivar, Offshore och Aquaterra, speciellt utformade med segling, vattensport, båt- och friluftsliv i fokus.

Båda modellerna har ett ergonomiskt handtag med parerstång och mjukt grepp i tre olika färger och rostfritt blad i specialstål.

Offshore-serien är den ultimata seglarkniven, för den som tar sitt båtliv på allvar. Öppnas smidigt med enhandsgrepp, har säkerhetsspärr för bladet och är utrustade med handledsrem. Bladets konstruktion, styrka och skärpa är lämpad för all typer av rep och linor.

Offshore finns i två modeller och tre färger, varav en färg är fluorescerande i mörker. Modell 1011 har ett delvis sågtandat knivblad. Modell 1012 har samma typ av knivblad och dessutom en kombinerad schackelöppnare/märlspik/flasköppnare. Knivblad i rostfritt stål Sandvik 12C27. Färger: orange/svart, blå/svart och fluorescerande gul/svart.

Aquaterra-serien är enkla, mångsidiga och robusta knivar för fiske, båt- och friluftsliv, kajakpaddling och andra vattensporter. Knivarna har säkerhetsspärr för bladet och hål för handledsrem. Prisvärd modell med utmärkt styrka, korrosionsbeständighet och skärpa.

Aquaterra finns i tre modeller och tre färger. Modell 1013 med vanligt blad, modell 1014 med delvis sågtandat blad och modell 1015 med vanligt blad och korkskruv. Knivblad i rostfritt X40Cr13 stål. Färger: blå/vit, röd/vit och svart/vit. Pris från 325 kr.

www.lirosropes.se